İçerisinde resmen 'zehir' var! Kan tahlilinde ortaya çıktı

İçerisinde resmen 'zehir' var! Kan tahlilinde ortaya çıktı

İçerisinde resmen 'zehir' var! Kan tahlilinde ortaya çıktı

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre dışarıda sıklıkla yemek yiyenler, PFAS, BPA ve ftalat gibi zararlı kimyasal maddelere daha yüksek seviyede maruz kalıyor. İşte o araştırmadan çarpıcı sonuçlar...
1
Medicaldaily internet sitesinde yayımlanan habere göre, Silent Spring Enstitüsü'ndeki araştırmacıların, ABD Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi'ne (NHANES) katılan 10 bin 100 kişinin verileri üzerinden yaptığı araştırma, dışarıda yemek yiyenlerin PFAS olarak da adlandırılan zararlı kimyasal maddelere daha fazla maruz kaldıklarını ortaya koydu.

Kan tahlilinde ortaya çıktı!
Araştırma kapsamında katılımcılara son 1 gün, 1 hafta ve 1 yıl içinde yedikleri öğünler soruldu.Kan tahlilleri yapılan katılımcılardan evde beslenenlerin kanlarında, dışarıda yemek yemeyi daha çok tercih edenlere oranla daha az seviyede kimyasal maddeye rastlandı.

Depolanma aşaması çok sıkıntılı
Uzmanlar, evde hazırlanan yemeklerin restoranda hazırlananlardan daha sağlıklı olduğunu ve daha az PFAS içerdiğini kaydetti.Restoranlarda bulunan gıdaların özellikle depolanma aşamasında bu zararlı kimyasallara yüksek düzeyde maruz kaldıkları belirtildi.
Dışarıda yemek yiyenleri bekleyen tehlike4
PFAS bu sorunlara yol açıyor
PFAS'lar kanser, üreme, tiroit sorunları ve düşük doğum ağırlığı gibi rahatsızlıklara yol açıyor


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.