İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı alım sınavı yapacak

İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı alım sınavı yapacak

İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı alım sınavı yapacak

İçişleri Bakanlığı’nın 100 kaymakam alımı kapsamında sınav ilanı yayınladı. Başvuru şartları şu şekildedir: üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olma şartı aranıyor.

1 Ocak 2016 tarihi itibarı ile 35 yaşını geçmemiş olmak gerekiyor. 1700 sayılı kanun ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun ilgili maddelerindeki şartları taşımak gerekiyor. Bu şartların detaylarına aşağıdaki ilandan ulaşabilirsiniz. Askerlik şartı bulunan kaymakam alımında başvuru ve diğer detaylar şu şekilde.

100 kaymakam alımı sınavı 17 Aralık’ta yapılacak. Sınavda 40 soru sorulacak ve süre 100 dakika olacak. Sınav başvuruları 2 ile 10 Kasım tarihlerinde alınacak. Başvurular ise ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden yapılacak. İnternet başvurusunun ardından ödeme işlemi ile başvuru tamamlanacak. Sınav ücreti 150 TL olarak belirlendi.

Kaymakamlık sınavı aşamaları şu şekilde olacak. Genel yetenek, genel kültür, Türkçe, Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi, Türkiye’nin sosyo-ekonomik yapısı, Türkiye’de demokratikleşme ve İnsan Hakları konuları ile Alan bilgisine dair konular yer alacak. Ayrıca adaylar kendilerinden istenen bir konuda uzun veya kısa metin yazmaları istenecek. Yazılı sınavda ayrıca açık uçlu sorular ve problem çözme becerilerini ölçen tarzda sorular da bulunacak.

KILAVUA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TILAYINIZ( PDF FORMATLIDIR)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.