İçişleri Bakanlığı 20 kamu personeli alımı

İçişleri Bakanlığı 20 kamu personeli alımı

İçişleri Bakanlığı 20 kamu personeli alımı

İçişleri Bakanlığına istihdam edilmek üzere 20 kamu personeli alımı yapılacak. Devlet Personel Başkanlığında (DPB), yayınlanan ilana göre bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapacak, avukat hizmetleri sınıfından 20 personel alınacak. Avukat alımı için ilanda belirtilen 17 ilin valilikleri ve İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görev yeri olarak belirtildi. Başvuru tarihleri ise 5 Aralık - 9 Aralık olarak ifade ediliyor.

İçişleri Bakanlığı avukat alımına başvuruda bulunmak için adayların öncelikle Devlet Memurları Kanununda yer alan 48. maddenin öngördüğü şartları taşıyor olması gerekiyor. Adayların üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmuş olması ve avukatlık ruhsatına sahip olması gerekiyor. 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) P3 puan türünden en az 70 puan almış olan adaylar başvuru yapabilecek.

Adaylar 5 Aralık - 9 Aralık tarihleri arasında İçişleri Bakanlığının yayınlayacağı başvuru linkine e-devlet şifresi ile erişerek başvurularını gerçekleştirecekler. KPSS puan sıralamasına göre oluşan listedeki ilk 100 aday, 13 Aralık 2016'da ilan edilecek. Bu adaylar 26 Aralık 2016'da sözlü sınava katılacaklar ve ardından atanmaya hak kazananlar duyurulacak. İçişleri Bakanlığı 20 kamu personeli alımı ilanına ulaşmak için BURAYA TIKLAYINIZ

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.