İİBF Mezunları ATAMA BEKLİYOR!

İİBF Mezunları ATAMA BEKLİYOR!

2012 KPSS’ye girmiş 924.739 aday içinde en büyük dilimi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunları oluşturmaktadır.

MEMURLARA HABER.COMA GELEN MAİLİ AYNEN YAYINLIYORUZ:

okuyucuuuu.jpg

Sınava her sene dahil olan yeni mezunlarımızla birlikte, memur olmak için yarışan İİBF’li aday sayısı 350.000’i bulmuştur.
Ancak, sınav puanı baz alınarak yapılan merkezî atamalarda İİBF’ye açılan kadro sayısı, aday sayısıyla paralellik göstermemektedir. Adaylar iki sene boyunca memuriyet beklerken, atanmalarını neredeyse imkânsız hâle getiren yetersiz kadrolarla karşılaşmaktadır. Mesela, Kasım 2011 atamasında 400 civarında kadro verilmiştir ki, bu sayı sınava giren İİBF’li adayların sadece binde 2’sine tekabül etmektedir. Kadro sayısının yetersizliği resmî makamlara iletilmesine rağmen, mağduriyetimiz çözülmemiştir. Şöyle ki; Haziran 2012 ataması için talep ettiğimiz kadro sayısı 15.000 iken ve bu talep memur olmayı bekleyen adaylarımızın sadece %5’i iken, verilen kadro 2.900 olmuştur. Yani aday sayımızın yaklaşık %1’ine atama yolu açılmıştır.
Her sene memur alımları ciddi rakamlarla telaffuz edilirken, İİBF mezunlarına hak ettikleri kadrolar verilmemiştir. Vatandaşlarımız kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yapabilmek için sıra beklerken, İİBF mezunları da her sınavdan sonra 2 sene atama beklemektedir.
Verilen kısır kadroların zaman zaman Eğitim, Fen Edebiyat ve Mühendislik gibi farklı fakültelere paylaştırılması ve özellikle Genel İdare Hizmetleri kadrolarına başka adayların yerleşmesi, mağduriyetimizi artıran diğer bir unsurdur. Üniversiteye hazırlanırken ÖSYM kılavuzunda SGK, Tapu, Yurt-Kur, İş-Kur, Maliye PTT gibi çalışma alanları özellikle belirtilmişken, Genel İdari Hizmetler sınıfına dahil bu kurumlar, şimdiye kadar ya yeterli miktarda alım yapmadı ya da başka kodlar üzerinden alım yaparak, İİBF mağduriyetine yol açtı. Bizlere taahhüt edilen bu kadrolar için, diğer fakülte mezunlarıyla 4001 (herhangi bir lisans programından mezun olmak) kodu altında yarıştırılmak istemiyoruz. İş Hukuku, Vergi Hukuku, İdare Hukuku, Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat, Muhasebe gibi, kamu kurum ve kuruluşlarında en gerekli derslerde başarılı olan arkadaşlarımız atama beklerken, diğer fakülte mezunlarının bu işlerde istihdam edilmesi doğru bir uygulama değildir.
Nasıl ki bir dönem Ziraat Mühendisi adaylarını öğretmen olarak atayan yanlış bir uygulama, bu fakülte mezunu arkadaşlarımıza kalıcı bir hak sağlamadıysa, daha önce 4001 kodu altında yapılan yanlış istihdam politikası da diğer fakülte mezunu adaylara kalıcı bir hak sağlamamalıdır.
Mesela; Yurt-Kur, 4001 kodu altında alım yaparak, Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi mezunu adayların yerleşmesine imkân tanıdı. Ataması yapılan adaylar, ilk öğretmen alımında istifalarını vererek, kurumu zor durumda bıraktılar.
Aynı şekilde, adı işletme olmasına rağmen, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 4001 koduyla alım yapmaya devam etmektedir.
SGK, son iki atamada, memur alımlarına ön lisans mezunu adayları da dahil etmeye başladı. 4 sene, maddi manevi fedakârlıkta bulunarak okul bitirmiş İİBF mezunlarının yerleşmesi gereken bir kuruma, ön lisans mezunu adaylar yerleştiriliyor.
Yine PTT; Endüstri Mühendisliği, İstatistik ve Matematik mezunu adayların kodlarını alımlara ekleyerek, istihdam sağlamaktadır.
Yeterli sayıda atamanın yapılmaması ve kurumlarımızın yol açtığı olumsuzluklar sonucunda, İİBF mezunları sürekli mağduriyet hâlindedir. Bizler, bu güzide ve lokomotif fakültemizin mezunlarının kamuda daha çok istihdam edilmesi için mücadele ediyoruz. Bundan sonra yapılacak memur alımlarında, sınava giren aday sayımızla orantılı kadro talep ediyoruz.
Atama bekleyen İİBF mezunları  SORUNLARINIZI HABER YAPIYORUZ HABERLERİMİZİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLAYIP BEĞENİNİZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum