İki öğretmene 'tape' soruşturması

İki öğretmene 'tape' soruşturması

İki öğretmene 'tape' soruşturması

SULTAN UÇAR
İstanbul'da iki öğretmen hakkında, Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili yorum yaparak 'öğrencileri isyana sevk'ten soruşturma başlatıldı.
İstanbul'da bir ilkokul ve lisede görev yapan 2 öğretmen hakkında Ses kayıtlarığan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili derste yorum yaparak, öğrencileri isyana sevk ettiği iddiasıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce soruşturma açıldı.
 
Müfettiş İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tek ifadesini alacak. Soruşturma raporuna göre, öğretmenler suçlu bulunurlarsa 'kademe durdurma' cezasına çarptırılabilecekler.
 
İlkokul öğrencileri için herhangi bir işlem yapılmayacak. Lisedeki öğrenciler içinden 'Hırsız var' diye bağıranlar Disiplin Yönetmeliği'ne göre okulda siyaset yasak olduğu için disipline sevk edilecek.
 
İstanbul İl MEM Koordinatör Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan konuyla ilgili Habertürk'e, "Müfettişlerimiz şimdi her 2 okulda da iddiaları inceliyor" dedi. Turan şöyle konuştu:
 
"Öğretmenlerimiz, iddia edildiği gibi birtakım konuşmalar yaptıysa da yapmadıysa da ortaya çıkacak. Bunun idari ve hukuki karşılığı belli. Hiç kimse sınıfta, okulda siyaset yapamaz, devlet büyüklerine hakaret edemez. Ancak böyle bir şey yoksa da öğretmenlerimizi hiç kimseye kurban vermeyiz. Müfettiş raporuyla her şey ortaya çıkacak." ht

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.