İki sendika, iki ayrı kuruma yazdı: 4/D işçilere Yüzdelik farkları verin...

İki sendika, iki ayrı kuruma yazdı: 4/D işçilere Yüzdelik farkları verin...

İki sendika, iki ayrı kuruma yazdı: Yüzdelik farkları verin...

Geçtiğimiz sonbahar aylarında üst üste kazanılan yüzdelik fark davalarından sonra kadroya geçen ve yüzdelik  farklarından feragat etmiş olan taşeron işçilerde büyük bir beklenti oluşmuştu. Bir çoksendika kendi üyeleri adına davaları kazandı. Bu davaların emsal teşkil etmesi gerekirken beklenen karar bir türlü gelmedi. 4/D işçilerin yüzdelik farkları konusunda iki sendika önemli yazılar yayınladı.

Sendikaların bu konuda ısrarları sürüyor. 696 sayılı KHK öncesi yüzdelik dilim alan işçilerin kadro sonrası bu ödemeleri alması için hemen her konfederasyon bünyesindeki sendikalar bakanlığı ve kurumları uyarıyor.

TÜRKİYE SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI YAZI GÖNDERDİ
Türk-İş Konfederasyonu bünyesinde çalışan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası önceki gün Sağlık Bakanlığı’na ve bağlı 81 ildeki il sağlık müdürlüklerine yazı gönderdi.

Üyelerinden Hasan Öztürk adına açtıkları davayı kazandıklarını hatırlatan sendika, bu davanın kazanılması ile emsal bir karar alındığını belirtirken, emsal karar sonucu beklenen ödemelerin tüm 4/D işçilere yapılması gerektiğini ve artık üyelerin hepsi mahkeme kapılarına gitmeden bu sürecin çözülmesi gerektiğini söyledi.

İşçilerin bu ücretinin analarının ak sütü gibi helal olduğunu vurgulayan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, tek bir üyeleri kalsa bile üyelerinin haklı mücadelelerine kanlarının son damlasına kadar destek vereceklerini belirtti.

BELEDİYE-İŞ SENDİKASINDAN YAZI
Yine Türk-İş Konfederasyonu bünyesindekiBelediye İş Sendikası‘nın İzmir 2 NO’lu şubesi Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi.

Yazıda kadroya geçiş süreci hatırlatıldı ve bu süreçte işçilerin yüzdelik dilim hakkı alamadığı belirtildi. Fakat sendikalarının üyeleri adına açtığı 2 davanın işçi lehine sonuçlandığı da belirtildi.

Dava sonuçlarını yazıya ek olarak sunan sendika, kurumun işçilere yönelik bu farkları ödemesini ve hatalı uygulamanın durdurulmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.