İl il benzin fiyatı gelişmeleri yakından takip ediliyor.

İl il benzin fiyatı gelişmeleri yakından takip ediliyor.

İl il benzin fiyatı gelişmeleri yakından takip ediliyor.

Rusya Ukrayna savaşının piyasalar üzerindeki hakimiyeti sürerken Mayıs ayının ilk günleriyle brent petrol varil fiyatındaki yükseliş akaryakıtta da yeni zam beklentilerine yol açtı. Hal böyleyken “2 Mayıs 2022 İstanbul, Ankara, İzmir LPG, mazot, akaryakıt, motorin ve benzin fiyatına zam mı geldi, 1 litre benzin fiyatı ne kadar, kaç TL oldu?” soruları yanıt aramaya başladı. İşte güncel benzin ve motorin fiyatı gelişmeleri…

MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI GÜNCEL

İSTANBUL

İstanbul Avrupa yakasında bir litre benzin fiyatı: 20,33 TL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 20,33 TL

İstanbul Avrupa yakasında bir litre mazot fiyatı: 22,00 TL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre mazot fiyatı: 22,02 TL

İZMİR

İzmir’de benzin litre fiyatı 20,45 TL

İzmir’de motorin litre fiyatı 22,11 TL

ANKARA

Ankara’da benzin litre fiyatı 20,43 TL

Ankara’da motorin litre fiyatı 22,10 TL

Eurasia Group Avrupa Genel Müdürü Mujtaba Rahma “Petrol ambargosundan daha önemli olan, Avrupa’nın birleştiğinin işareti olmasıdır” ifadelerini kullandı. Rahma ani bir kesintinin Rusya için daha etkili olacağını ancak Avrupa için çok maliyetli olacağını da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta Almanya Ekonomi Bakanı Rusya’ya petrol ambargosu için hazır olduklarını belirterek AB ülkelerinin petrol alımını durdurmasının önünü açtı. Vladimir Putin’in eski baş ekonomi danışmanı Andrei Illarionov, Nisan ayı başlarında, Batılı ülkelerin Rus petrol ve gazını satın almayı bırakması halinde Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonları “bir veya iki ay içinde” durduracağını öne sürmüştü.

AB TUŞA BASTI: EN ETKİLİ ‘PETROL AMBARGOSU’ GELİYOR

AB ülkeleri Ukrayna’dan gelen sivil infaz görüntüleri ardından petrol başta olmak üzere Rus ekonomisini hedef alan yaptırım paketini gündemine aldı. Adının açıklanmasını istemeyen bir AB yetkilisi petrol ambargosunu önümüzdeki hafta başlayacağını duyurdu.

Yetkililer şubat ayında başlayan Ukrayna’nın işgalinden bu yana petrol ambargosunun AB’nin Rusya’ya karşı altıncı yaptırım paketindeki en büyük ve en önemli yeni adım olacağını vurguladı.

Yaptırım kararında Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a yönelik kısıtlamalar da olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.