İlk Kez Ev Alacaklara Devlet Desteği Müjdesi !

İlk Kez Ev Alacaklara Devlet Desteği Müjdesi !

İlk Kez Ev Alacaklara Devlet Desteği Müjdesi !

Ev almak gün geçtikte daha da zorlaşıyor. Çoğu vatandaşın asgari ücretle çalıştığını göz önünde bulundurursak bunu daha iyi anlayabiliriz.

Bankalar ev almak siteyen vatandaşlara birbirinden farklı konut kredisi kampanyaları sunuyor. Kimi faizsiz konut kredisi veriyor, kimi faiz oranlarını düşürüyor, kimi banka da masrafsız konut kredisi imkanı sunuyor.

Devlet ev almak isteyen vatandaşlara destek sağlamak amacıyla yeni bir girişim yaptı. Bankalarla anlaşarak devlet destekli konut kredisi imkanı sağladı. Devlet ev almak isteyen vatandaşlara %20 destek sağlıyor.

Devlet destekli konut kredisinden faydalanmak isteyenlerin, ilk defa konut sahibi olmaları gerekiyor.

 
Devlet destekli konut hesabı açtırmak için yaş sınırı şartı aranmıyor. Devlet destekli konut hesabı açtıran kişiler, ister her ay isterlerse 3 ayda bir hesaba para yatırabilirler.

Hesabın devlet katkılı olmasının büyük bir avantaj olduğu düşünülüyor. Bankalar da devlet desteğinin yanı sıra uygun faiz oranlarıyla kredi vereceklerini açıkladılar.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen devlet destekli konut hesabı için: "Biz de İş Bankası olarak Konut Hesabı'na avantajlı mevduat faiz oranı uyguluyoruz. Öte yandan, devlet katkısına hak kazanacak olan katılımcılara satın alacakları konutun değerinin yüzde 75'ine kadar avantajlı faiz oranları ile kredi kullanma imkanı sağlayacağız. Konut hesabı esas itibarıyla, katılımcıların birikim yapmasını teşvik eden bir vadeli mevduat hesabı. Dolayısıyla konut hesabının; konut alımı için birikim yapmaya istekli olanlara herhangi bir maliyeti veya ücreti bulunmuyor. Bilakis, öngörülen şartların sağlanması halinde, devlet tarafından ilave destek sağlanıyor. Devlet katkısına hak kazanacak Konut Hesabı sahiplerine, Konut Hesabı'na özgü mevduat hesaplarında olduğu gibi konut kredisi faizlerinde de avantaj sağlanacak." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.