İmamoğlu toplu siyanür  ölümlere ilişkin ilk kez konuştu! Çok güvendiği kaynağı açıkladı

İmamoğlu toplu siyanür ölümlere ilişkin ilk kez konuştu! Çok güvendiği kaynağı açıkladı

İmamoğlu toplu siyanür ölümlere ilişkin ilk kez konuştu! Çok güvendiği kaynağı açıkladı

İmamoğlu toplu ölümlere ilişkin ilk kez konuştu!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde siyanürlü toplu ölümlere ilişkin ilk kez konuştu. İmamoğlu'nun dün Londra'da yaptığı konuşmada ölümlere ilişkin "insanlarımız bilinmeyen sebeplerle hayatlarına son veriyorsa bunun sebebi; bugüne kadar İstanbul görevini yapmadı demektir. Çünkü İstanbul, Türkiye’nin motor gücüdür. İstanbul iyiyse, Türkiye de iyi olur. İstanbul’da yönetim ahlakı varsa, inanın o Türkiye’ye de yansır. İstanbul’da kamu hukuku korunuyor, insanlara iyi davranılıyorsa Türkiye’ye yansır" ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Londra’daki temasları kapsamında, dün kentte yaşayan Türklerle buluştu. Londra’daki Dominion Centre’ı dolduran yaklaşık 500 kişi, İmamoğlu’nu, alkışlar ve “Ekrem Başkan” tezahüratıyla karşıladı. Etkinlikte ilk konuşmayı CHP İngiltere Birliği Başkanı Kazım Gül yaptı. Gül, konuşmasının ardından birliğin yönetim kurulu üyelerini sahneye çağırdı. Daha sonra İmamoğlu da gurbetçi vatandaşların yoğun sevgi gösterileri ve alkışları eşliğinde platforma davet edildi. Başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle toplu fotoğraf çektiren İmamoğlu, konuşmasında, 31 Mart ve 23 Haziran seçim süreçlerinde ve sonrasında yaşanan konulara değindi. İmamoğlu, son dönemde Paris, Kopenhag, Strasburg, Berlin ve Londra’ya yaptığı ziyaretlerin amacını, özetle şu sözlerle dile getirdi:

“YENİ BİR DEMOKRASİ İNŞA ETTİĞİMİZİ BÜTÜN DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ”
“İstanbul’da, insanlarımızın gurur duyacağı bir kent modelini var ederek, aynı zamanda dünyaya bu mesajları verirken, ne kadar sağlam bir yönetim olduğumuzu, ne kadar sağlam değerler üzerinden yeni bir demokrasi inşa ettiğimizi bütün dünyaya göstereceğiz. İstanbul, bu düzelmeyi yaşadığında, aynı yansıma, göreceksiniz Türkiye’ye yansıyacak. Bugün Türkiye’de bir şikayetiniz varsa, hukuksuzluk varsa, yozlaşma varsa, insanlarımız mutsuzsa, ekonomi bozuksa, son 30-40 yılın en büyük işsizliği yaşanıyorsa, insanlarımız sıkıntı içerisindeyse, insanlarımız bilinmeyen sebeplerle hayatlarına son veriyorsa bunun sebebi; bugüne kadar İstanbul görevini yapmadı demektir. Çünkü İstanbul, Türkiye’nin motor gücüdür. İstanbul iyiyse, Türkiye de iyi olur. İstanbul’da yönetim ahlakı varsa, inanın o Türkiye’ye de yansır. İstanbul’da kamu hukuku korunuyor, insanlara iyi davranılıyorsa Türkiye’ye yansır. İstanbul’un görevi büyüktür. Onun için bizim görevimiz çok büyük.”

“ÇOK GÜVENDİĞİM KAYNAĞIM: 16 MİLYON HEMŞEHRİM”
“Hani birilerinin ağası, paşası vardır; bizim öyle değil. Çok güvendiğim bir kaynağımız var; o da 16 milyon hemşehrim. Her biriniz. Görüşüne, inancına, nereli olduğuna, etnik kökenine bakmaksızın, 16 milyon vatansever Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var arkamızda. Onun için çok güveniyoruz kendimize, bütün bu işleri başaracağımıza. İstanbul’da bu ortaya koyduğumuz süreçleri başarmak için, dünyayla iyi diyalog içinde olmak zorundasınız. Öyle bağırarak, çağırarak ekonomi düzelmez kardeşim. Liyakatle ülkeyi ya da şehrinizi yönetirseniz, insanların moral ve motivasyonu, sizi daha da güçlendirir. Biz, şu an şehrimizde bunu yapıyoruz. Herkes bizim. Benim en güvendiğim insanlar, en yakınımdaki insanlar. Kim? 16 milyon insan. Başkaları gibi eş, dost, akraba değil, yanlış anlamayın. Ben, onlarla yol yürüyorum. İşte bu liyakat esasıyla davranıp, dünyaya iyi mesajlar verirseniz, siz, şehrinize de ülkenize de kazandırırsınız. Ben, onun için buradayım. Güzel ve kadim şehrimi anlattım. Ülkemin değerlerinden bahsettim. Şehrimin gerçek değerlerinden, prensiplerinden bahsettim. Geleceğe nasıl umutla baktığımızı anlattım. Şehrimizin potansiyelini anlattım. Türkiye’nin ekonomisinin yüzde 60’ının bizim şehrimizde var olduğunu anlattım. Londra’daki yetkililere, ‘Avrupa’nın batısındaki en önemli merkez olarak siz kendinizi görüyorsunuz ya; işte Avrupa’nın doğusundaki en önemli merkez de İstanbul’dur. İstanbul ve Türkiye, Avrupa’nın bir parçasıdır; doğru. Ama unutmayın ki, Avrupa da Türkiye’nin bir parçasıdır. Biz, İstanbul’da güzel işler yaparsak, bunun etki alanı sadece Türkiye değil, sadece yakın coğrafya değil, aynı zamanda Avrupa’dır’ dedim. Dolayısıyla Avrupa iyi olmak istiyorsa, İstanbul iyi olmalıdır, Türkiye iyi olmalıdır; bunu unutmayın. Bunu başarmak için el ele, kol kola olmalıyız.”

İmamoğlu konuşmasının sonunda Türkiye'de geçim sıkıntısından dolayı insanların yaşamlarına son verdiğini dile getirerek, "Bugün Türkiye'de bir şikayetiniz varsa, hukuksuzluk varsa, yozlaşma varsa, insanlarımız mutsuzsa, ekonomi bozuksa, Türkiye'de son 30-40 yılın en büyük işsizliği yaşanıyorsa, insanlarımız sıkıntı içindeyse, insanlarımız bilinmeyen sebeplerle hayatlarına son veriyorsa, bunun sebebi bugüne kadar İstanbul görevini yapmadı demektir" ifadelerini kullandı.

SİYANÜR NEDİR? POTASYUM SİYANÜR NEDİR?
Yüksek miktarda siyanür, vücudumuz için tehlike arz etmesine rağmen eser miktarda vücudumuzda ve çeşitli yiyeceklerin içinde bulunur. Vücutta depolanmaz, kanserojen değildir. Günümüzde en çok sigara dumanı ve yangınların dumanının solunması ile maruz kalınmaktadır. Siyanür kanda bulunan methemoglobin'e irreversible (geri dönüşümsüz) bir şekilde bağlanarak etkinlik gösterir. Bu özelliği kanın dokulara oksijen perfüzyonunu sağlayamaması sonucu hipoksi'ye ve sonuçta hipoksik şok ve hayat kaybına yol açar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.