İngiltere, Almanya, ABD ve Rusya 18 Bin TL ile 400 Bin TL Arasında Ücretle Çalışacak Türk İşçi Alıyor!

İngiltere, Almanya, ABD ve Rusya 18 Bin TL ile 400 Bin TL Arasında Ücretle Çalışacak Türk İşçi Alıyor!

İngiltere, Almanya, ABD ve Rusya 18 Bin TL ile 400 Bin TL Arasında Ücretle Çalışacak Türk İşçi Alıyor!

ALMANYA İŞÇİ ALIMI

2019 Almanya işçi alımı başvuru şartları bu gün Almanya'nın yabancı işçi alımıtasarısını onaylaması ile birlikte yeniden gündemde. Almanya işçi alımı için başvurmayı düşünen vatandaşlar OBM şirketine nasıl başvuru yapılır? sorusunun yanıtını araştırıyor. 

OBM İnsan Kaynakları şirketi, 2019 yılında Almanya'ya Türkiye'den ilk etapta 10 bin işçi götüreceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra şirketin güvenilirliği sorgulandı. Fakat şirket yetkilileri Almanya'da 17 tane özel şirket ile anlaşmaları olduğunu ilk etapta 10 bin işçi götüreceklerini en az 80 bin hemşire de kademeli olarak almanya'ya götüreceklerini açıklamıştı. Peki Almanya işçi alımı başvuru şartları nedir, nasıl başvuru yapılır, OBM firmasına nasıl başvuru yapılır sorularının yanıtını araştırıyor. 

2019 ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet gösteren şirketin yöneticisi Osman Taş, Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olduğunu ve Almanya’ya özellikle sağlık, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri sektöründe işçi götürmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz. Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz. Bizler bu talepler doğrultusunda buradan işçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

ALMANYA AB DIŞINDAN YABANCI İŞÇİ ALACAK

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği dışından işçi alımını öngören tasarıyı onayladı. Yeni yasa ile nüfusu giderek yaşlanan ve nitelikli eleman açığı giderek büyüyen Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak. Yasaya göre, meslek diploması bulunanlar, herhangi bir iş sözleşmesi olmadan da iş aramak için belirli bir süreliğine Almanya’ya gelebilecek.

YABANCI İŞÇİ YASASINDA NELER VAR?

Almanya’ya gelmeden önce bir iş sözleşmesi imzalanması durumunda, vasıflı eleman Almanya’ya gelip hemen çalışabilecek. Meslek diplomalarını bulundukları ülkede Almanya’nın temsilciliklerinde denkleştiren vasıflı elemanlar ve söz konusu branşlarda eğitimli akademisyenler somut bir iş teklifi olmadan da, iş aramak için Almanya’ya gelip 6 aya kadar kalabilecek. Ancak bu sürede, iş aramak için gelen AB vatandaşlarına verilen sosyal yardımı alamayacak. Bu nedenle, örneğin Türkiye’den Almanya’ya iş aramak amaçlı gelecek nitelikli elemanların iş aradığı sürece geçimini sağlayacağını Almanya’ya gelmeden önce belgelemesi ve mesleği yapabilecek derecede Almanca konuşabildiğini kanıtlaması gerekecek. Almanya'ya gitmek isteyen ve şartları yerine getirenlere 6 aylık vizeyi büyükelçilikler verecek.

Nitelikli eleman eksikliği Almanya’da kronik hale dönüştü. Ekonomideki olumlu tabloya ve istihdamdaki rekor artışa rağmen 1 milyon 600 bin civarında işe uygun eleman bulunamıyor. Uzmanlar bu nedenle yıllardır sadece AB içinde değil AB'ye üye olmayan ülkelerden Almanya'ya göçün de çekici hale getirilmesi gerektiğini vurgularken, işverenler ise açık yüzünden Almanya’nın rekabet gücünün orta ve uzun vadede olumsuz etkileneceğini savunuyordu. Alman Ekonomi Enstitüsü, kalifiye eleman açığıdan dolayı Alman ekonomisinin yılda yaklaşık 30 milyar Euro kayba uğradığını da ifade etmişti.

ABD İŞÇİ ALIMI

1800’lerden kalma bir deniz fenerinin bulunduğu East Brother adası, San Pablo ve San Francisco körfezlerini ayıran boğazın ortasında yer alıyor.

Otelin Che Rodgers ve Jillian Meeker adlı çalışanları Nisan’da işten ayrılıyor.

Otel şimdi Rodgers ve Meeker’in yerine personel bulabilmek için ıssız bir adada yaşama düşü kuran kişileri çekmeye çalışıyor.

ŞARTLAR BASİT

Personel için öngörülen 130 bin dolarlık maaş iki kişi arasında paylaştırılacak. Personel, yemek, temizlik, malzeme tedariki ve müşterilerin ulaşımından sorumlu olacak.

Adayların tekne kullanabilmesi gerekiyor. Perşembe’den Pazar’a kadar çalışacak personelin ayrıca sigara içmemesi ve köpeklerini yanında getirmemesi isteniyor.

Otel, tüm bu sorumluluklara karşın, adaylara “olağanüstü bir manzara, kuşlar, deniz canlıları, temiz hava, tekneler ve tarih” vaat ediyor.

RUSYA İŞÇİ ALIMI

Almanya 'ya işçi alımının ardından bir gelişme de Rusya 'ya işçi alımında yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Rusya 'ya gidecek işçileri etkileyen bir açıklama geldi. Buna göre Rusya işçi kotasını arttırma kararı aldı. Öte yandna Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ile vizelerin kaldırılaracağını söylemişti. Bu açıklamalara göre Rusya, Türkiye'den daha fazla işçi alacak.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yaptığı son dakika açıklamasında, vize uygulaması yapılan ülkelerden kabul edilecek işçi sayısının toplamda 144 bin 583 seviyesinde olacağını duyurdu.


 
TÜRK İŞÇİ ALIMI İÇİN KAPI AÇIK
Rusya' da yayın yapan resmi  kuruluş Rossiyskaya Gazeta 'da yer alan habere göre Golikova, yabancı işçi alımında bölgelerin talebine göre sayının ve kadroların belirlendiğini söyleyerek, "Yabancı işçilerin ekonomiye dahil edilmesi, işverenlerin kalifiye işçi taleplerini karşılama ve başta enerji alanı olmak üzere büyük altyapı projelerinin hayata geçirilmesini sağlama imkanı sunacak. Örneğin, yabancı işçileri 'Sibirya'nın Gücü' boru hattının inşasında istihdam edilecek" ifadelerini kullandı.

2019 YILINDA 111 BİN YABANCI İŞÇİ ALINACAK

Söz konusu açıklamanın devamında 2019 yılında 111 bin yabancı işçi ihtiyacı meydana geldiğini ve bu sayıda yurt dışından işçi alımı yapılacağını söyleyen Golikova, 33 bin işçinin ise öngörülmeyen durumlar için rezervde tutulacağına yer verdi.

PERSONELLERİN EN ÇOK İSTİHDAM EDİLECEĞİ POZİSYONLAR

Rusya 'da özellikle inşaat sektöründe çok sayıda Türk firması vardır. Özellikle konut, altyapı ve enerji alanlarında birçok projede aktif şekilde Türk firmalarının çalışma yürüttükleri belirtildi.

Bu Türk şirketleri, son yıllarda bir dizi havalimanı ihalesinin de kazanan tarafları olmayı başardı.Türk işçiler, Türk şirketlerin projelerinin yanı sıra Rus şirketlerin projelerinde de istihdam ediliyor.

Söz konusu işçi alımları için başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı başvurular için öncelikle bir duyuru yayımlanacağı ifade edildi. Söz konusu işçi alımı hakkında İŞKUR tarafından bir duyuru yayımlandığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. 

İNGİLETERE İŞÇİ ALIMI

İngiliz basını son günlerde yeni gelin Meghan Markle’ın kaprislerini ve kraliyet ailesi için çalışanlarla yaşadığı gerilimi konuşuyor…

Birçok yardımcısını kovan ve sarayda çalışanlara resmen eziyet ettiği söylenen Meghan Markle’ın yaptıkları konuşulurken, Kraliçe Elizabeth bir iş ilanıyla temizlik görevlisi aradığını duyurdu.

İngiltere’nin çok okunan tabloid gazetesi Mirror’da yer alan haberde, Kraliçe’nin Buckingham Sarayı’nda ve kraliyet ailesinin diğer mülklerinde çalışmak üzere temizlik görevlisi arayışında bulunduğu aktarıldı.

Resmi olarak maaş ilan edilmese de Mayıs ayında benzer bir pozisyon için yıllık 16.000 İngiliz poundu teklif edildiğini hatırlatan Daily Mirror;

“Yılda 33 gün izin hakkı olacak ve haftada 5 gün çalışılacak. Buna ek olarak emeklilik payının yüzde 15’i verilecek ve yemeği de saray karşılayacak.

Fakat çalışanlar kraliyet ailesiyle gezmek zorunda” yorumunu yaptı.

DENEYİM ZORUNLU DEĞİL

Londra’da ya da Windsor Kalesi’nde çalışması beklenen temizlik görevlisi için hazırlanan ilanda;

“Hizmet sektöründe kariyer yapmak isteyenler için kendilerini geliştirebilecekleri bir iş. Bizim profesyonel ekibimize katılarak temizlik ve bakım konusunda uzmanlaşabilirsiniz.

Her zaman en üst standartları hedefleyerek işi öğrenebilir ve yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Misafirleri ağırlamak da dahil olmak üzere özel etkinliklerde de destek olacaksınız.

Daha önce benzer iş deneyimleri varsa iyi olur fakat deneyim zorunlu değildir” ifadesi kullanıldı.

İlanda işe başlayacak kişinin saraydaki konutta da kalabileceği ama bu durumda maaşında kesintiye gidilebileceği vurgulandı.

Başvuruların 1 Ocak tarihine kadar devam ettiği hatırlatılırken, Daily Mirror gazetesi işe başlayacak kişinin Windsor’dan ayrılma kararı alan Meghan Markle ve Prens Harry ile birlikte çalışma ihtimali olduğunu hatırlattı.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum