İşe İlk Giriş Tarihine Göre Emeklilik Yaş Tablosu

İşe İlk Giriş Tarihine Göre Emeklilik Yaş Tablosu

İşe İlk Giriş Tarihine Göre Emeklilik Yaş Tablosu

Çalışma hayatında yer alan vatandaşlar için ne zaman emekli olunacağı oldukça merak edilen ve araçtırılan konuların başında geliyor. Farklı etmenlere bağlı olarak değişen ve her vatandaş için ayrı ayrı hesaplanan emeklilik yaşına ilişkin tüm ayrıntıları ele aldık. 

* İşe başlama tarihine göre ne zaman emekli olurum?

* Emekli olmak için ne kadar prim ödemem gerekiyor?

* Emeklilik yaşını kısaltmak için neler yapılabilir?

Emeklilik konusuna dair vatandaşların merak ettikleri tüm bu sorulara sgkbulteni.com hem yanıt vereceğiz hemde bu soruları tüm vatandaşlar için tabloda aktaracağız. 

EMEKLİLİK TABLOSU - YAŞ VE PRİM ŞARTLARI

Emekli olmak isteyen vatandaşlar SGK mevzuatlarına göre 3 şartı sağlamaları gerekiyor. SGK'ya prim ödemesi yapmak, sigortalı gün sayısını tamamlamak ve belli bir yaş aralığında olmak. Ancak emeklilik sisteminde yapılan değişiklikler ile geçmişte işe başlayan vatandaşlar için süreç farklılık gösteriyor. 1999 öncesi ilk sigorta girişi olması, askerlik borçlanması yapılması, doğum borçlanması yapılması, ilk girişin 2002 ile 2008 arasında olması veya 2008 yılından sonra ilk girişin olması.

Tüm bu etmenler emeklilik yaşını doğrudan etkiler. Halen uygulamada olan ve geçerliliği korunan düzenlemeye göre emekli olmak isteyenlerin yaş tablosu şöyle;

emeklilik-yas-tablosu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.