İşi Olmayanlara Devletten 1611 TL Maaş

İşi Olmayanlara Devletten 1611 TL Maaş

İşi Olmayanlara Devletten 1611 TL Maaş

En az 805 TL olarak verilen ve 1611 TL'ye ulaşan işsizlik maaşını almak isteyen isteyen vatandaşların sağlamaları gereken koşullar ve başvuruların nasıl yapılacağı detayları şöyle:


İşsizlik maaşı başvurusunda bulunacak olan vatandaşların sağlamaları gereken koşulların başında işten çıkarılmış olma durumları geliyor. Devlet işsizlik maaşı başvuru yapacak vatandaşların işten kendi rızaları dışında çıkarılmış olmalarını istiyor. 
Bu şarta göre çalışanın işveren tarafından işine son verilmesi, iş yerinin iflas etmesi gibi kendi elinde olmayan durumlardan dolayı işinden ayrılmış olması gerekiyor. Sağlanması gereken ikinci koşul ise vatandaşların son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigorta primlerinin ödemiş olmaları ve iş yerinden ayrılmadan önce 120 prim ödemesi yapmış olunması şartını da yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartları sağlayan vatandaşlara ise aylık 805 TL ile 1611 TL arasında bir maaş bağlanıyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

1611 TL'ye varan işsizlik maaşı için vatandaşlar başvurularını internet üzerinden elektronik yada ilgili kurumlara şahsen yapabilirler. Buna göre vatandaşlar e-Devlet üzerinden Türkiye İş Kurumu'nun sistemi aracılığıyla işsizlik maaşı başvurularını yapabilirler. Ayrıca İŞKUR Müdürlüklerine giderek başvurularını buradan bizzat da yapabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.