Işıklar, EYT için bir hafta yanıp sönecek

Işıklar, EYT için bir hafta yanıp sönecek

Işıklar, EYT için bir hafta yanıp sönecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT’lilere yayımladığı video ile eylem çağrısı yaptı. EYT’liler yarın, 10 dakika boyunca ışıkları açıp kapatacak
Emeklilikte yaşa takılanlar, yarın güçlerini, nüfuslarını tüm Türkiye’ye gösterecek bir eyleme imza atacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, çağrı yaptı, yarın (6 Kasım Çarşamba) tüm Türkiye’de EYT’liler ışıklarını yakıp söndürecek.

EYT’lilerin yaşadığı hanelerde başlatılacak bu eylemin büyük ses getirmesi bekleniyor. Eylem, saat 20.30’da başlayacak ve 1 hafta sürecek. Her gün 10 dakika ışıklar açılıp kapatılacak. EYT’liler bir hafta boyunca EYT’nin çözümü için böyle bir eyleme girişecek. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de ışıklar, yarından itibaren 1 hafta boyunca EYT hanelerinde yakılıp söndürülecek.
Bilindiği üzere EYT, 2 milyon katılımlı mitinglere imza atmış, imzalar toplamış, seçim sonuçlarını değiştirmiş, milyonları kapsayan bir topluluk. “Türemiş”, “Boş iş”, “Erken emeklilik istiyorlar”

gibi ifadelere maruz kalarak haklı sesleri kısılmaya çalışılan bu EYT’lilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vedat Bilgin’e rapor hazırlaması talimatıyla umut aşılamıştı ancak sonrasında “50 yaşında emeklilik mi olur?”

sözleriyle umutlarını yıkmıştı. Federasyonlaşma ve konfederasyon olma kararı alan EYT güçlenerek yoluna devam ederken hem sosyal medyadan hem de muhalefet partileri vasıtasıyla seslerini duyurmayı sürdürüyor. EYT, ışık söndürme eylemiyle mücadelelerine farklı bir boyut kazandıracak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.