İŞKUR 1 Milyon Kişiyi İşe Alacak!

İŞKUR 1 Milyon Kişiyi İşe Alacak!

İŞKUR 1 Milyon Kişiyi İşe Alacak!

Meslek seçiminde yol gösteren İŞKUR aracılığı ile 1 milyon kişi işe alınacak.

1 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından genç işsizliğin düşürülmesi için harekete geçilecek. Bu konu hakkında İŞKUR bütçesinden 26 milyon TL ayıracak ve meslek danışmanlarını bir milyon öğrenci ile buluşturacak. 
Bu kapsamda üniversitelerde kariyer merkezleri kurulaca, meslek liselerinde ise 200 meslek tanıtım programı düzenlenecek. Bu sayede İŞKUR tarafından öğrencilerin yol haritalarını çizmelerini sağlanacak.  

 

Bu proje kapsamında meslek danışmanları ile yapılan projeler kapsamında gençler İş Kulüplerine yönlendirilecek ve geçtiğimiz sene 850 öğrenci, İş Kulüpleri'nden faydalanırken, bu sene bu rakamın artırılması için çalışmalar yapılacak. 

Türkiye gazetesinden Sefa Bilgitekin'in aktardıklarına göre İş Kulüplerinde gençlere iş arama kanalları gösterilerek, öz güvenleri yükseltilecek. Gençlerin meslek seçimlerinde yardımcı olunacak, iş gücü piyasasına girişlerinde destek verilecek. Ayrıca öz geçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, işveren beklentileri, başvuru araçları, telefonla görüşme ve mülakat simülasyonları gibi hem teorik hem pratik bilgilerle yoğunlaştırılmış eğitimler verilecek. Gençlerle yakından ilgilenilerek, tespit edilen eksiklikleri tamamlanıp istihdam edilmeleri sağlanacak.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum