İşkur 200 Bin Kişiye İş Sağlayacak

İşkur 200 Bin Kişiye İş Sağlayacak

İşkur 200 Bin Kişiye İş Sağlayacak

2016 yılındaki hedefini 200 bin kişiye istihdam sağlamak olarak açıklayan İşkur çeşitli programlarla hem iş vereni hem de iş arayan kişiyi memnun ediyor.

 İş başı eğitim programları sayesinde binlerce kişi sektörler hakkında bilgi sahibi oluyor ve nitelikli işgücü haline getiriliyor. İşgücü eğitim programları sayesinde hem eğitim gören kişi para kazanırken, işveren de bu durumda karlı çıkmış oluyor. İşkur stajyerinin sigortası da yine devlet tarafından karşılanıyor. 

İşbaşı eğitim programlarına nasıl katılınır ve ne kadar kazanırım? İşkur’un sağlamış olduğu işbaşı eğitim programlarına İşkur bünyesine başvurmuş herkes katılabilir. 

Açılacak kontenjanlar neticesinde uygun görülmeniz sonucunda sizler de bu programa katılabiliyorsunuz. İşbaşı eğitim programında çalışanlara günlük 50 TL verilmektedir.

 Sigortası da devlet tarafından yapıldığı için işverenlerin de işine gelmektedir. İşbaşı eğitim programlarından hemen sonra kişiler gerçek bir işte çalışmaya başlayabiliyorlar. 

Çünkü artık o işte nitelikli eleman haline geliyorlar ve kendilerine kolaylıkla iş bulabiliyorlar. 2016 yılı içerisinde sürekli olarak işbaşı eğitim programları açılmaktadır. 

İşkur’un resmi binalarına gittiğinizde bu konuyla ilgili çok daha detaylı bilgi sahibi olabilir, sizler de bu programa kaydınızı yaptırabilirsiniz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum