İŞKUR 25 bin işçi personel alımı yapıyor. İşte başvuru şartları

İŞKUR 25 bin işçi personel alımı yapıyor. İşte başvuru şartları

İŞKUR 25 bin işçi personel alımı yapıyor. İşte başvuru şartları

Türkiye genelinde binlerce kişiyi iş sahibi yapan İŞKUR, ilköğretim mezunlarını da unutmuyor. İŞKUR’un resmi web sitesinde şu an için 25 bin kişilik ilkokul mezunları için alım bulunmakta. Peki alım yapılan kadrolar nelerdir? Başvuru şartları neler? İşte detaylar… İŞKUR’un açık iş ilanları tüm Türkiye genelinde il ve ilçelerde bulunan şube müdürlüklerinde iş ve meslek danışmanı aracılığı ile alımlar yapılacaktır. Ayrıca İŞKUR resmi internet sitesinden e-sube aracılığı ile e-devlet ile ya da yeni üye oluşturularak giriş yapılabilir. İŞKUR, eski adı "İş ve İşçi Bulma Kurumu" olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR'u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor. İşsizlik, Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde.

2018 yılında binlerce kişiyi iş sahibi yapan İŞKUR, ilköğretim mezunu okur-yazar vatandaşları da meslek sahibi yapmaya devam ediyor. İŞKUR’un resmi sitesinde yer alan ilkokul mezunu kişilerin başvuru yapabileceği 25 bin civarı açık pozisyon bulunmaktadır. Peki nasıl başvuru yapılır? Alım yapılan kadrolar neler? İŞKUR, eski adı "İş ve İşçi Bulma Kurumu" olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR'u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor. İşsizlik, Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde. İşsizlik, Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde. Yani Türkiye genelinde 3 milyon 715 bin işsiz var. İşçi ile işvereni buluşturan İŞKUR, işsizlik oranları arttıkça daha da önemli bir konuma yerleşti. Ekonomik gelişmelere paralel olarak İŞKUR’un iş yükü azalıyor veya artıyor. İŞKUR, sadece iş ve işçi bulma fonksiyonu icra etmiyor. İstihdamın korunması ve geliştirilmesi gibi görevleri de bulunuyor.

HANGİ KADROLAR İÇİN ALIM YAPILACAK

İŞKUR’un ilkokul mezunu vatandaşlar için güncel iş pozisyonlarından bazıları şu şekildedir:

-Ahşap Mobilya İmalat Ustası, -Beden İşçisi (İnşaat), -Beden İşçisi (Genel), -Şoför (Yolcu Taşıma), -Temizlik Görevlisi, -Ambar/Depo Görevlisi, -Teknik Servis Elemanı, -Fason Takip Elemanı (Tekstil), -Garson (Servis Elemanı), -LED Aydınlatma Ekipmanları Montajcısı, -Kurye, -Güvenlik Görevlisi, -Aşçı Yardımcısı, -Şoför-Yük Taşıma, -Satış Danışmanı / Uzmanı, -Mobilya Döşeme Ustası, -Kasiyer.

-Ahşap Mobilya İmalat Ustası,  

-Beden İşçisi (İnşaat),

-Beden İşçisi (Genel),  

-Şoför (Yolcu Taşıma),  

-Temizlik Görevlisi,  

-Ambar/Depo Görevlisi,  

-Teknik Servis Elemanı,  

-Fason Takip Elemanı (Tekstil),  

-Garson (Servis Elemanı),  

-LED Aydınlatma Ekipmanları Montajcısı,  

-Kurye,  

-Güvenlik Görevlisi,  

-Aşçı Yardımcısı,  

-Şoför-Yük Taşıma,  

-Satış Danışmanı / Uzmanı,  

-Mobilya Döşeme Ustası,  

-Kasiyer.  

NASIL BAŞVURU YAPILIR

İŞKUR’un açık iş ilanları tüm Türkiye genelinde il ve ilçelerde bulunan şube müdürlüklerinde iş ve meslek danışmanı aracılığı ile alımlar yapılacaktır. Ayrıca İŞKUR resmi internet sitesinden e-sube aracılığı ile e-devlet ile ya da yeni üye oluşturularak giriş yapılabilir

İŞKUR 2 milyon kişiyi iş sahibi yaptı

Geçen yılın ocak-kasım döneminde 705 bin 947 kişi açık işler vasıtasıyla 1.3 milyon kişi de kurs ve programlarla, İŞKUR tarafından iş sahibi yapıldı.  İŞKUR tarafından, geçen yılın ocak-kasım döneminde 705 bin 947'si açık işler vasıtasıyla, 1 milyon 303 bin 325'i de açılan kurs ve programlarla olmak üzere toplam 2 milyon 9 bin 272 kişi işe yerleştirildi. İŞKUR verilerinden derlenen bilgiye göre, 2016 yılının kasım ayı itibarıyla kuruma kayıtlı işgücü 4 milyon 349 bin 334, kayıtlı işsiz sayısı ise 2 milyon 252 bin 239 oldu.

KURSLARA BÜYÜK İLGİ

Kayıtlı is¸sizlerin yüzde 51,3'ünü erkekler, yüzde 48,7'sini ise kadınlar oluşturdu. Aynı ayda 68 bin 272 kişi açık işler aracılığıyla, 131 bin 730 kişi ise 'İŞKUR Etkisi' olarak nitelendirilen kurumun açtığı kurs ve programlarla iş sahibi oldu. Kurum tarafından geçen yılın ocak-kasım döneminde 705 bin 947'si açık işler vasıtasıyla, 1 milyon 303 bin 325'i de açılan kurs ve programlarla olmak üzere toplam 2 milyon 9 bin 272 kişi işe yerleştirildi. Kurum yetkilileri, 2 bin 631 okulu da ziyaret etti. 

396 bin kişiye eğitim

Kurum tarafından, Aktif I·s¸gücü Hizmetleri kapsamında kasım ayında bin 28 I·s¸bas¸ı Egˆitim Programı, 541 Mesleki Egˆitim Kursu ve 218 Giris¸imcilik Egˆitim Programı düzenlendi. I·s¸bas¸ı Egˆitim Programı'ndan 3 bin 198 katılımcı, Mesleki Egˆitim Kursu'ndan 11 bin 430 kursiyer ve Giris¸imcilik Egˆitim Programı'ndan 5 bin 401 katılımcı yararlandı. Programlardan toplam 396 bin 379 kis¸i faydalandı.

İŞKUR nedir, görev ve yetkileri nelerdir?

İŞKUR, eski adı "İş ve İşçi Bulma Kurumu" olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR'u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor. İşsizlik, Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde. Yani Türkiye genelinde 3 milyon 715 bin işsiz var. İşçi ile işvereni buluşturan İŞKUR, işsizlik oranları arttıkça daha da önemli bir konuma yerleşti. Ekonomik gelişmelere paralel olarak İŞKUR’un iş yükü azalıyor veya artıyor. İŞKUR, sadece iş ve işçi bulma fonksiyonu icra etmiyor. İstihdamın korunması ve geliştirilmesi gibi görevleri de bulunuyor.

İlanlar İçin Tıklayınız...

 

TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum