İşkur 70 bin kişiyi, TYP Kapsamında işe Alacak

İşkur 70 bin kişiyi, TYP Kapsamında işe Alacak

İşkur 70 bin kişiyi, noter huzurunda çekilecek kuralar neticesinde kamudaki çeşitli kurumlara yerleştirecek

İŞKUR  Toplum Yararına Program kapsamında 70 bin kişiyi, noter huzurunda çekilecek kuralar neticesinde kamudaki çeşitli kurumlara yerleştirecek
“ARALIKTA İSTİHDAMLAR ARTACAK” MÜJDESİ
Hükûmetin istihdam atağı, önümüzdeki sene de devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında verdiği “Aralıkta istihdamlar artacak” müjdesinin detayları belli oldu.

ÜCRET VE SİGORTALAR 6 AY DEVLETTEN
Buna göre İŞKUR, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 70 bin kişiyi, noter huzurunda çekilecek kuralar neticesinde, 6 ay boyunca kamudaki çeşitli kurumlarda istihdam edecek. 70 bin kişinin ücretleri ve sigortaları 6 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak. Çalışanlara ayrıca asgari geçim indirimi de uygulanacak. İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan listeler, Bakanlık onayından geçerek 81 ilin il müdürlüklerine gönderildi.

NEREDE ÇALIŞACAKLAR?
TYP kapsamında Üniversiteler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakamlık, İdare Mahkemeleri Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri işçi alımları yapacak. İşçiler çevre temizliği, altyapı yenilenmesi, park düzenlemeleri, ağaçlandırma, restorasyon, tarihî ve kültürel mirasın korunması gibi işlerde çalışacak.

HANGİ ŞARTLAR?
Kurumlarda çalışmak isteyenler, öncelikle İŞKUR üzerinden açılan ilanlara başvuracak. Bu sebeple adayların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış bulunmaları, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmaları gerekiyor. Ayrıca açık öğretim harici öğrenci olmamaları, görevlerine başlayacakları tarih itibarıyla da herhangi bir sosyal yardım almıyor olmaları şartı aranacak. 

istanbul ve Sakarya'da işkur TYP Kapsamında 70 Bin işçi alıyor

BAŞVURACAKLAR 18-45 YAŞ HERKES BAŞVURABİLİR. KPSS YOKTUR.

BAŞVURABİLMEK İÇİN İŞKURUN WEB SİTESİNE ÜYE OLUNUZ.

BAŞVURULARDA BAŞVURU SÜRELERİ BAŞVURU KAPSAMINDA KISA TUTULMAKTADIR

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakamlık, İdare Mahkemeleri Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri alımları yapacak.

Bu kurumlarda Güvenlik görevlisi, işçiler çevre temizliği, altyapı yenilenmesi, park düzenlemeleri, ağaçlandırma, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması gibi işlerde çalışacak.

İŞKUR ilanları sayfasından başvuruyu nasıl yapabilirim. İŞKUR TYP (aşağıda verilen link) tıklanarak açılan sayfaya hiçbir şey yazmadan ARA butonuna basmanız halinde tüm ilanlara başvuru yapabilirsiniz.

İŞKUR sistemine giriş yapmış bir kişi kendi ikamet şehri alımı hariç diğer hiçbir alım ilanına ulaşamaz.

işkur typ kapsamında iş ilanlarına ulaşmak için buraya tıklayınız

DİĞER İLLERDEKİ İŞKUR TYP ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BİZİ TAKİP EDİNİZ.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.