İŞKUR İlanlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

İŞKUR İlanlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

İŞKUR İlanlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

 Aradığım iş ilanını buldum, ancak başvurumu bir türlü yapamıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Bu gibi soru ve sorunlarınıza çözüm üretebilmek adına bu yazıyı okuyabilirsiniz.

İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?
Kayıt Nasıl Yapılır?

İş aramanın en temelde, başlangıç noktası kayıttır. İŞKUR 'a ait kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayan adayların kurum portalına üye olmaları veya İl/Şube müdürlüklerinde kurum ünitelerine şahsen başvurarak kaydolmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme yapılabilmesi için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında doğru ve her anlamda bilgilerin tam olarak girilmesi gerekmektedir. Adayların bu nedenden ötürü gerek kendi kendine, gerekse Kurum personeli eşliğinde, kayıt yaptırırken bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Kayıt yaparken, Eğitim bilgilerinizi, mesleki ve diğer bilgilerinizi tam ve eksiksiz olarak sisteme girmelisiniz.
Kayıt Koşulları Nelerdir?
İş arayanların Türkiye İş Kurumuna kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları ve kayıt esnasında erkek adayların fiilen askerlik görevinde bulunmamaları, askerlikle ilişiği olmamaları gerekmektedir. Kişilerin meslek tercihlerinde beyanları esas alınmaktadır, asılsız yapılan beyanların neticesinden dolayı kurum sorumlu değildir. tek tek açıklayalım. http://www.iskur.gov.tr sayfasında yer alan İş arayan bölümüne tıklayarak kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kayıtların Geçerlilik Süresi ve İşlemden Kaldırılması Nasıl Gerçekleşir?
Yapmış olduğunuz kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren iki yıl olarak belirlenmiştir. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına girerek iş arama durumu menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya Kurum İl/Şube Müdürlüğüne şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları, kurum personelleri tarafından müracaat tarihinden itibaren aktif hale getirilecektir. Aktif olmayan veya aktif hale getirilmeyen kayıtlar, güncellenmediği sürece iş arayan olarak değerlendirilemez. Kaydı aktif olmayan adaylar, yayımlanan iş ilanlarına başvuru yapamaz.
Kaydı Aktif Hale Getirebilmek İçin Yapılması Gerekenler Neler?
İş arayanlar, http://www.iskur.gov.tr adresinden iş arayan bölümüne gelerek, işkur internet şubesine giriş için tıklayınız sekmesine gelmeleri gerekmektedir. Orada en üstte yer alan özgeçmiş kısmı seçilerek sırası ile gelen bütün bilgiler, doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

Aşağıda yer alan bilgilerin sırası ile güncel hale getirildikten sonra kayıtların aktif hale getirilmesi sağlanacaktır.

Söz konusu işlemleri yaptıkça ekle kısmına basarak, girmiş olduğunuz bilgilerin alt kısımda eklenti olarak yüklendiğini görün ve ilerlemeyi sürdürün.

Son olarak işlem sonu sekmesine kadar gelerek özgeçmiş kısmını tamamlayın. Bu sayede kayıt aktifliğiniz sağlanacaktır.

  1. Kişisel Bilgiler
  2.  Öğrenim Bilgileri
  3.  Meslek Bilgileri
  4.  Kişisel Belgeler
  5.  Ek Özellikler
  6.  İş Tercihleri
  7.  İş Tecrübesi
  8.  Özgeçmiş Ekleme
  9.  Fotoğraf Yükleme
  10.  Yabancı Dil Bilgileri
  11.  Sınav Bilgileri
  12.  Referanslar
  13.  İşlem Sonu

Özgeçmiş bilgilerinin güncellenmesinden sonra Kullanıcı bilgilerinin de aynı şekilde kullanılması gerekmektedir. Özellikle, bazı ilanlarda yer alan tercih edilen ikamet ilçeleri kısmında eşleştirme yapılabilmesi için bu kısmında eksiksiz ve tam bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Son olarak İş ilanları kısmına gelerek hali hazırda geçerli olan ilan metni içerisinde yer alan başvuru şartlarını taşıyor iseniz, diğer bilgiler bölümünün altında yer alan:

İş ilanında aranan şartların tamamını taşıdığımı... şeklinde devam eden uyarı metnine tik atınız. Belirtmek istediğiniz özel bir durum, işi yapmada gerekli bir sertifika, mesleğe uygunluğunuzu gösterir bir belge vs. söz konusu ise Önyazı ekleme kısmında belirtebilirsiniz

Başvur butonuna tıkladıktan sonra başvurunuzu yaparak, başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.TERCİHİNİYAP

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum