İŞKUR İstihdam Garantili Kurslar 2018

İŞKUR İstihdam Garantili Kurslar 2018

İŞKUR İstihdam Garantili Kurslar 2018

 İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına (İEP) başvurular devam ediyor. İşbaşı Eğitim Programlarına katılan işsizler hem meslek sahibi yapılıyor hem de kursa katıldığı her gün için para ödemesi yapılıyor. Türkiye genelinde İŞKUR müdürlükleri tarafından düzenlenen kurslara ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans ve lisans mezunu olan işsizler başvuru yapabiliyor. Peki başvuru şartları neler? Ücretler ne kadar?
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
İşsiz adayların kurslara başvuru yapabilmeleri için önce İŞKUR’a kayıt yaptırmaları gerekmekte. İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programlarına başvuruda kursların niteliklerine göre öğrenim ve yaş şartları aranmakta. İşbaşı Eğitim Programlarının başladığı tarihte SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışanlar bu kurslara başvuru yapamıyor. Peki bu kurslara katılanlara hangi ücretler ve diğer imkanlar sağlanıyor.
Kurslara kayıt yaptıran adaylar için devam zorunluluğu var. İşsizler bu kurslara 2 yıl içerisinde en fazla 320 fiili gün katılabiliyorlar.Kurslara haftanın 6 günü devam edenlere günlük 50 lira olmak üzere aylık 1.200 lira ödenmekte. İşsizlik sigortasından faydalanan hemde bu kurslara katılanlara, hem işsizlik maaşları hem de günlük 50 lira kursa katılım ücreti ödeniyor. Ancak kursa katıldıktan sonra geçerli bir mazereti olmadan kurstan ayrılmaları durumunda işsizlik ödenekleri de kesilmekte. İŞKUR kurslara katılanların sigorta primlerini ödemekte.
ÇOK SAYIDA MESLEK DALI
Kursiyerlere İşbaşı Eğitim Programlarının bitiminde Katılım Belgesi verilmekte. Türkiye genelindeki İŞKUR müdürlükleri tarafından düzenlenen ve önümüzdeki günlerde başlayacak Sekreter, Aşçı, Kuaför, Satış Danışmanı, Yazılım Destek Uzmanı, Ön Muhasebeci, Hasta Danışmanı, Büro Memuru, Pazarlamacı gibi çok sayıda kurs bulunmakta.
Açılacak olan kursa göre maksimum 1 yıl (320 fiili gün) günde 50 lira cep harçlığı Yeni bir iş, meslek edinmek isteyenlere kendini yeni bir işte deneme fırsatı Üniversiteliler için okul sonrası ücretli staj avantajı Ağır ve tehlikeli(aşçılık,boyacılık…) işlerde sertifika sahibi olma (Sertifika zorunluluğu olan işlerde kullanabilirsiniz) Kurs bitiminde işverenin sizi en az 2 ay işe alma zorunluluğu. Bu sayede en az 2 ay sigortalı olarak çalışma fırsatı. Kurs süresince Genel Sağlık Sigortası ile sağlık hizmetlerinden yararlanma gibi faydaları bulunmaktadır.

BAŞVURUDA BULUNMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.