İŞKUR Yeni Hemşire Alımı İlanı Yayımladı!

İŞKUR Yeni Hemşire Alımı İlanı Yayımladı!

İŞKUR Yeni Hemşire Alımı İlanı Yayımladı!

Özel hastanelerde çalıştırılmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere pek çok şehire hemşire alımı yapılacaktır. İŞKUR aracılığıyla alınacak olan hemşire sayısı 48'dir.

Hemşire personel alımı başvuru şartları, yayınlanan her bir hemşire iş ilanları içeriğinde farklılık göstermektedir.

Aşağıda, hemşire personel alımı ile ilgili yayınlanan iş ilanları bulunmaktadır. İş ilanlarına başvuruda bulunmak veya ilan hakkında detaylı bilgi alabilmek için, ilan altında belirtilen linki kopyalayarak aratabilir ve hemşire alım ilanı başvuru sayfasından e-devlet şifrenizi kullanarak kayıt yaptırabilirsiniz. 

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1780

 

Hemşire, hastalık sonrasında doktor tarafından verilen tedavilerin uygulanması için hastalara yardımcı olan kişidir. Hemşire ayrıca hastaların bakımı ve günlük kontrollerini de yapar.

Hemşirelik mesleği, sağlık sektörünün doktor ile beraber en vazgeçilmez mesleğidir. Bu nedenle sağlık alanında iş imkanı olan meslekler arasında ilk sıralarda yer alır.

Geçmişte sadece kadın mesleği olarak görülen hemşirelik erkekler tarafından da yapılmaktadır. Erkek hemşire yani hemşir olmak da en az kadın hemşirelik kadar tercih edilen bir meslektir.

 

Hemşire olmak için sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümlerinde eğitim alan öğrenciler, mezun olduktan sonra hemşire olabilirler. Sağlık liseleri mezunu olup eğitimine 2 yıllık önlisan bölümlerinde devam ettirmek isteyenler sınavsız geçiş haklarını kullanarak üniversitelerin tıp fakültesine bağlı bir sağlık yüksekokulunda hemşirelik alanında eğitim alarak hemşire olabilirler.

Sağlık meslek lisesi veya sağlık yüksekokulu mezunu olmak arasında kariyer olanakları açısından fark vardır. Sağlık yüksekokulu mezunu olan hemşireler, meslekte ilerleyip farklı alanlarda çalışabilir, yüksek hemşire olabilirler.

HEMŞİRE OLMAK İÇİN

Hemşire olmak için öncelikle insanlara yardım etmeyi seven, özveri sahibi, hızlı ve doğru karar verebilen ve soğukkanlı bir karakter yapısına sahip olmak çok önemlidir. Ayrıca insan vücudu, biyoloji, anatomi gibi alanlarda bilgi sahibi olmak gerekir. Bu konular hemşirelik eğitimi sırasında öğrencilere yeterli seviyede öğretilmektedir.


 Hemşire Ne Yapar ?
Hemşirelerin öncelikle göre hasta kabul işlemleridir. Muayene veya tedavi olmaya gelen hastaları kabul edip, hazırlanmasına yardımcı olurlar.

Doktor tarafından hazırlanan tedavileri hastaya uygular ve ilaç takibi yaparlar. Hastaya tedavi uygulamak yanında hasta bakımı da hemşirelerin görevleri arasındadır. Hasta bakımı sırasında hastanın yatış pozisyonu, beslenmesi, dinlenmesi, uyku durumu gibi tüm durumlarını hemşire kontrol eder.

Acil durumlarda hemen hastanın ilk müdahalesini ve tedavisini hemşireler yapar. Hastaya, enjeksiyon yani iğne yapar, serum takar. Hastanın tansiyonunu ve vücut ısısını ölçer.

Ameliyat hemşireleri ameliyathaneyi, ameliyat için uygun hale getirir ve ameliyata yardımcı olur.

 

Hemşire İş İmkânları Nelerdir ?

Hemşireler resmi veya özel bütün sağlık kurumlarında rahatlıkla iş bulabilirler. Ayrıca sağlık ocağı ve dispanser gibi yardımsı sağlık merkezlerinde de çalışabilirler. Sağlık alanında en fazla iş imkanı olan meslek hemşirelik mesleğidir. İster sağlık lisesi mezunu ister yüksekokul mezunu olsun hemşirelik mezunu kişiler bulundukları şehirde veya bölgede rahatlıkla iş bulabilirler. İş bulma siteleriincelendiğinde hemşire iş ilanları en fazla ilan verilen konuların başında gelmektedir.

Devlet kurumları yanında özel sektörde de çok fazla iş imkanı bulunmaktadır. Ameliyat hemşiresi, diyaliz hemşiresi, yenidoğan hemşiresi gibi uzmanlık alanları vardır.

Ayrıca evde bakım alanında kendisini geliştiren hemşireler, özel hemşire olarak da çalışabilirler.

2 yıllık sağlık yüksekokulu hemşirelik bölümünü bitiren kişiler, Sağlık Yönetimi, Ebe, Sağlık Memuru, Sosyal Hizmetler gibi alanlarda iş bulabilirler.

Hemşire Ne Kadar Maaş Alır ?

 

2018 yılı itibariyle hemşire maaşları en düşük 3000 TL civarındadır. Ancak çalışılan kuruma, çalışma şekline ve sürelerine göre hemşirelik ücretleri değişebilir. Örneği sözleşmeli hemşire olarak çalışanlar çalışma saatlerine göre daha az maaş alabilirler. Ancak evde hasta bakıcı olarak çalışanlar için özel hemşire maaşları çok daha yüksek olabilir.

Ayrıca özel hastanelerde ve kliniklerde hemşire maaşları, devlet kurumlarına göre çok daha yüksek olmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.