İŞKUR'dan Günlük 85 TL Maaşla İş Garantili Eğitim

İŞKUR'dan Günlük 85 TL Maaşla İş Garantili Eğitim

İŞKUR'dan Günlük 85 TL Maaşla İş Garantili Eğitim

İŞKUR tarafından önemli projeler yürütülerek, işsizlik sorunlarına çözümler aranıyor. İŞKUR yürüttüğü yeni bir projede iş garantili eğitim sunarak, belirtilen projelere başvuru yapan genç iş arayan adaylara günlük 85 TL harçlık imkanı sunuyor. 

İŞKUR iş garantili eğitim modeli

İŞKUR tarafından yürütülen işsizlikle mücadele çalışmalarında, hem yok olmaya yüz tutmuş, nitelikli iş gücü ihtiyacı bulunan meslekler canlandırılmaya çalışılıyor hem de geleceğin mesleklerine yönelik çalışmalar sağlanıyor. Bu çalışmalarda geleceğin meslekleri olarak ifade edilen iş kollarında iş garantili eğitimler sunuluyor.


 
Bu eğitimler en az 3 ay ve en fazla 6 ay olmak üzere uygulanıyor ve programa katılan kişiler işe yerleştiriliyorlar. Yetkinlikleri doğrultusunda işe yerleştirilecek olan bu kişiler, günlük 85 tl harçlık alma imkanına da sahip oluyorlar.
Kimler katılabilir, başvurular nasıl yapılıyor?

Katılım yapmak isteyen genç adayların, İŞKUR üyeliği bulunması ve kayıtlı bir işsiz proflinin olması istenmektedir. Başvuru yapacak kişilerin iş ve meslek danışmanlığı hizmetinden faydalanmış olması, emekli aylığı ya da çalıştığı yere ilişkin bir maaş almıyor olması, kısacası iş arayışında olan ve bu mesleklerde yetiştirilmeye müsait bir kişi olması istenmektedir.

Başvuru yapmak isteyen, iş arayanlar işkur il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmelidirler. Yürütülecek olan çalışmalar iş ve meslek danışmanları tarafından koordine ve kontrol edilerek, sürecin verimli geçirilmesi sağlanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum