İŞKUR'dan hem meslek hem de günlük 50 lira kazandıran kurs

İŞKUR'dan hem meslek hem de günlük 50 lira kazandıran kurs

İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına (İEP) katılan işsizler hem meslek sahibi oluyor hem de kursa katıldığı her gün için 50 lira alıyor.

 İŞKUR Müdürlüklerince Türkiye genelinde düzenlenen kurslara ilkokul, ortaokul, lise, önlisans ve lisans mezunu olan işsizler katılabiliyor. Kurslara haftanın 6 günü devam edenlere günlük 50 lira olmak üzere aylık 1.200 lira ödenecek. Adayların Kurslara katılabilmeleri için İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerekiyor.

Düzenlenen kursların niteliklerine göre öğrenim ve yaş şartları aranabiliyor. İşbaşı Eğitim Programlarının başladığı tarihte SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışanlar bu kurslara katılamıyor. Kayıt yaptıran adaylar için devam zorunluluğu bulunuyor. İşsizler bu kurslara 24 ay içerisinde en fazla 320 fiili gün katılabiliyor. İşsizlik sigortasından faydalananlar da bu kurslara katılarak, hem işsizlik maaşlarını hem de günlük 50 lira kursa katılım ücretini alabilecekler. Ancak kursa katıldıktan sonra geçerli bir mazereti olmadan kurstan ayrılmaları durumunda işsizlik ödenekleri de kesiliyor. Kurslara katılanların sigorta primleri de İŞKUR tarafından ödeniyor.

İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara kurs bitiminde Katılım Belgesi veriliyor. İŞKUR Müdürlükleri tarafından düzenlenen ve önümüzdeki günlerde başlayacak olan bazı kurslar; Türkiye İş Bankası Ağustos 2016 İş İlanları, Tükiye İş Bankası Personel Alım ilanları, Dış Ticaret Meslek Elemanı016 personel alımı, Sekreter, Bilgisayar Operatörü, Makineci, Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi, Hemşire, Satış Danışmanı ve benzeri sayıda çok sayıda kurs bulunmakta.

İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programları başvuru şartları, başvuru ve kurs tarihleri için TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.