İşsizlere 1471 TL Maaş Verilmesi İçin Kanun Teklifi Verildi

İşsizlere 1471 TL Maaş Verilmesi İçin Kanun Teklifi Verildi

İşsizlere 1471 TL Maaş Verilmesi İçin Kanun Teklifi Verildi

CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun tarafından genç işsizler için kanun teklifi hazırlandı. TBMM Plan Bütçe Komisyonuna sunulan teklif ile işsiz gençlere kısa süreli de olsa mali destek sağlanacak.

Yükseköğretim kurumlarından mezun olan gençler iş bulmak için İşkur’a başvuracaktır. Mezuniyet tarihinden itibaren 7 ay geçmesine rağmen iş bulamayanlar talep ederlerse genç işsizlik ödeneği alabileceklerdir. Bu ödenek 9 y botunca ödenecektir. İşte bu teklif TBMM ‘de görüşüldükten sonra kabul edilirse genç işsizlik ödeneği almak mümkün olacaktır.

Ülkemizde 15-34 yaş aralığında 2 milyon 801 bin genç işsiz bulunmaktadır. Bunlardan üniversite mezunu olanların sayısı 957 bindir. Yani iyi eğitimli, nitelikli ve toplum yararına çalışacak olan gençler istihdama kazandırılamıyor. Yapılacak olan düzenleme ile üniversite mezunlarının iş bulana kadar psikolojik ve ekonomik açıdan rahatlaması hedefleniyor. 7 ay boyunca iş arayıp da bulamayanlara şartları sağlıyorsa 9 boyunca asgari ücretin yarısı kadar ödeme yapılacaktır. Böylece iş aramaya devam edilirken maddi olarak biraz rahatlamaları sağlanacaktır.

Teklif kabul edilirse İşsizlik kanunda değişiklik yapılacaktır ve genç işsizler için hüküm eklenecek. Böylece genç işsizlerin işsizlik maaşı alması amaçlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.