İşsizlik maaşı alamayanları sevindirecek haber

İşsizlik maaşı alamayanları sevindirecek haber

İşsizlik maaşı alamayanları sevindirecek haber

İşsizlik maaşı alamayanlar bu habere sevinecek...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, işsizlik maaşı alabilmek için son 120 gün kesintisiz çalışma koşulunun esnetilmesi için TBMM Başkanlığı'na yasa teklifi verdi. Hükümetin 100 günlük eylem planında da yer alan düzenleme, işsizlik maaşı alamayan 12 bin 500 işsizi ilgilendiriyor.

CHP, işsizlik maaşı alabilmek için gerekli olan "devamsızlık" koşulunun kaldırılması için teklif verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İşsizlik Sigortası'nın temel amacının işini kaybeden sigortalı vatandaşa iş bulana kadar gelir sağlamak olduğunu fakat yasada İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanmanın çok ağır şartlara bağlandığını belirtti.

'KESİNTİSİZ ŞARTI KALDIRILSIN'

Biçer Karaca, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün kesintisiz prim ödeme şartında, kesintisiz olması şartının kaldırılmasını talep etti. Biçer Karaca, kesintisiz prim ödeme koşuluna takılan ve işsizlik sigortası fonundan yararlanamayan yaklaşık 12 bin 500 vatandaşın sorununa çözüm olması amacıyla kanun teklifini verdiğini ifade etti.

PRİM KOŞULLARINDA DÜZENLEME

Biçer Karaca'nın verdiği kanun teklifi aynı zamanda prim koşuluna dair yeni düzenlemeler içeriyor. Teklifte, işsizlik maaşı bağlanabilmesi için son 3 yılda 600 gün prim ödeme koşulunun 360 güne çekilmesi öngörüldü.

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.