İSTANBUL ÖNCE NORM KADRO FAZLASI YÖNETİCİLERİ ATAYACAK

İSTANBUL ÖNCE NORM KADRO FAZLASI YÖNETİCİLERİ ATAYACAK

Okulların açılmasına günler kala İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sorunlar zirveyaptı.

 Ahmet darılmasın, Fatma haber yapmasın anlayışı işleyişi tıkayacak noktaya taşıdı. Muammer YILDIZ'ın göreve gelmesinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde taşlar halen yerine oturmadı. Sürekli yapılan görev değişiklikleri sonucu uygulanan deneme yanılma yöntemi ile yön bulma çalışmaları artık bezginlik vermeye başladı.
 
Dönem başında öğretmen atama bölümünün yüzlerce norm fazlası öğretmeninorm kadro yönetmeliği ve öğretmen atama yer değiştirme yönetmeliğinin açık hükümlerine rağmen hatalı bir işlemle atayarak skandala imza atan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen atama yer değiştirme yönetmeliğinin 41.maddesinin 3. Fıkrasında yer alan '' Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli olduklarıeğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumlarıolmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar. ‘'hükmüne aykırı bir şekilde eğitim bölgesinden ve ilçe içinden başvuranlar var iken ilçe dışından öğretmen atamalarını gerçekleştirerek yüzlerce öğretmeni mağdur etmiş, durumun ortaya çıkması üzerine de mağdur olan mahkemeye gitsin yaklaşımını sergilemiştir.
 
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf TEKİN gönderdiği genelge ile mevcut yönetmelik çerçevesinde biran önce sınava dayalı atama sürecinin başlatılmasını isterken; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ'ın insan kaynakları bölümündeki deneme çalışmalarının bir yansıması olarak, yayınlanan genelgeye rağmen ilçelerin yönetici atamaya bakan şefleri toplanarak norm fazlası durumunda olan yöneticiler için çalışmaları başlamıştır.
 
 Birçok il yönetici atama duyurusuna çıkarken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü halen duyuruya çıkamamıştır. Bununla da yetinmeyen İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü sınava dayalı atamalara sayılı günler kala kurucu müdürlük görevlendirmeleri yaparak sınav öncesi bazı yöneticileri zaten mülakatla yapılacak olan atamalara 10 puan önde başlatmıştır.
 
Hali hazırda müdür olanlara kurucu müdürlük verilmemesi bir etik ilke olarak benimsenmişken, soruşturma sonucu görev yeri değiştirilen ve yine halihazırda kadrolu müdür olan kişilere de kurucu müdürlük verilmiştir.
 
Yine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Perşembe günü kurucu müdürlük görevlendirmesi yaptığı okula bir gün sonra başka bir kurucu müdür görevlendirilmesi talimatını vermiştir. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aynı okula 2 gün içerisinde 2 kurucu müdür görevlendirilmesi yapılmasıgarabetini nasıl izah edeceği kamuoyunun merak konusu olmuştur.
 
İstanbulİl Milli Eğitim Müdürüne soruyoruz,
 
Küçükçekmece İlçesini 1,5 senedir 2 İlçe Milli Eğitim Müdürü ile idare ettiğiniz yetmedi mi? Yaklaşık 1,5 yıl önce müdürlük görevi üzerinden alınıp Bağcılar Hayreddin Karaman Lisesine öğretmen olarak atanan Küçükçekmece Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA aradan geçen 1,5 yıla rağmen neden halen Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ilişkisini kesmedi? Söz konusu şahıs Nereden? Nasıl maaş almaktadır? Küçükçekmece'de şuanda kaç İlçe Milli Eğitim Müdürü vardır?
 
 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü geçtik, 1 okula 2 günde 2 kurucu müdür verilmesinin hikmeti nedir? Bu uygulama ne kadar ahlakidir? Sizin içinize sinmekte midir?
 
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü'nden kamuoyunu tatmin edecek cevaplar bekliyoruz…
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Emin ENGİN
 
Eğitim-Bir-Sen
 
İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.