İstanbul ve çok sayıda il için kar yağışı geliyor

İstanbul ve çok sayıda il için kar yağışı geliyor

İstanbul ve çok sayıda il için kar yağışı geliyor

Meteoroloji'den gelen son dakika bilgilerine göre, Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi İstanbul'da da bu hafta kar bekleniyor. Açıklamaya göre, İstanbul'a kar Çarşamba geliyor, hafta sonuna kadar sürecek. Yurtta sıcaklıklar 15 derece birden düşecek.
Meteorolojiden İstanbul dışında 5 ilimize de önemli uyarı geldi. Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat için fırtına, kuvvetli sağanak, kar yağışı ve soğuk hava uyarısında bulunuldu.

SICAKLIKLAR HİSSEDİLİR DERECEDE DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin iç ve batı bölgelerinde mevsim normalleri üzerinde, doğu bölgelerinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıları, Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

TATİL HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI

Erzincan'ın Refahiye ile Ağrı'nın Hamur ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı sistemle eğitime bir gün ara verildi.

Hamur Kaymakamlığı da yoğun fırtına ve tipi nedeniyle yolların kapandığı gerekçesiyle köy okulları ile taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerin eğitimine bir gün ara verildiğini bildirdi. 

KAYSERİ

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Pınarbaşı ilçesindeki tüm okullar tatil edildi.

SİVAS

Öte yandan Sivas'ın Zara ilçesinde de taşımalı eğitim yapan okullarda, kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN GÜN VERDİ

Perşembe günü İstanbul’da kar yağışı bekleniyor. İstanbullular hafta sonu günlük güneşlik bahardan kalma günün tadını çıkardılar. Ama hava sıcaklığı yeni haftanın ilk gününde iyi başlasa da Çarşamba gününden itibaren hızla düşecek.

KAR YAĞMA İHTİMALİ YÜZDE YÜZ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Özellikle Perşembe günü sıcaklıkta 8 ila 10 derece düşüş yaşanacak; Ve küresel tahmin sistemlerine göre İstanbul'da Perşembe günü kar yağma ihtimali yüzde 100 olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.