İŞTE CHP İZMİR ADAYLARI

İŞTE CHP İZMİR ADAYLARI

İŞTE CHP İZMİR ADAYLARI

CHP İzmir Milletvekili Adayları Listesi belli oldu. İşte İzmir 1. bölge ve 2. bölge aday listesi
Son dakika haberi.. CHP İzmir Milletvekilleri aday listesi belli oldu. CHP Genel merkezde milletvekili aday listeleri netleşti. 24 Haziran'da yapılacak erken Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçiminde İzmir’de sürpriz isimlerin olduğu liste belli oldu. CHP'de bir çok önemli isim liste dışı kaldı. Bu isimler arasında İzmir'in en çalışkan milletvekillerinden olan Mustafa Balbay'da bulunuyor. İşte İzmir 1. Bölge ve 2. bölge Milletvekilleri aday listeleri..

Son dakika haberi.. CHP İzmir Milletvekilleri aday listesi belli oldu. CHP Genel merkezde milletvekili aday listeleri netleşti. 24 Haziran'da yapılacak erken Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçiminde İzmir’de sürpriz isimlerin olduğu liste belli oldu. İşte İzmir 1. Bölge ve 2. bölge Milletvekilleri aday listeleri..

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçimlerde aday gösterilecek isimlerin yer aldığı 600 kişilik milletvekili aday listesine son şeklini verdi.

Kılıçdaroğlu ile olarak partisinde adaylık başvurusunda bulunanlarla mülakat yapan, Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Çetin Osman Budak ve Faik Öztrak’dan oluşan 5’li Komisyon üyeleriyle, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile buluştu. Kılıçdaroğlu’nun, hazırladığı listeyi komisyon üyelerine sunduğu öğrenildi.

Komisyon toplantısının uzaması üzerine MYK toplantısı, geç başladı. CHP Lideri, milletvekili listesini MYK’ya sundu. MYK toplantısının ardından Parti Meclisi toplantısı başladı. 

İşte İzmir 1. Bölge ve 2. bölge Milletvekilleri aday listeleri..

İZMİR 1. BÖLGE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 – Murat Bakan

2 – Selin Sayek Böke

3 – Özcan Purçu

4 – Kani Beko

5 – Mehmet Ali Çelebi

6 – Tacettin Bayır

7 – Ednan Arslan

8 – Sefer İpekli

9 – Kazım Umdular

10 – Nilay Kökkılınç

11 – Ezgi Deniz Urunga

12 – Devrim Barış Çelik

İZMİR 2. BÖLGE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Kemal Kılıçdaroğlu

2 – Ünal Çeviköz

3 – Kamil Okyay Sındır

4 – Atila Sertel

5 – Sevda Erdan Kılıç

6 – Mahir Polat

7 – Bedri Serter

8 – İdris Yavuz Yılmaz

9 – Ali Engin

10 – Salih Özçiftçi

11 – Mehmet Birlik

12 – Ebru Okay

 

KILIÇDAROĞLU İZMİR 2. BÖLGEDEN ADAY
Komisyon toplantısının uzaması üzerine MYK toplantısı, geç başladı. CHP Lideri, milletvekili listesini MYK’ya sundu. MYK toplantısının ardından Parti Meclisi toplantısı başladı. CHP'li üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre; yeniden İzmir’den aday olup olmayacağı merak konusu olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir adayı olacağı netleşti.

 

SELİN SAYEK BÖKE 1. BÖLGEDE LİSTE BAŞI

MYK'da yapılan görüşmede eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke 1. Bölge'de liste başı oldu.

 

DİSK ESKİ BAŞKANI KANİ BEKO İZMİR 1. BÖLGEDEN ADAY

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile CHP'den aday olan Disk eski Genel Başkanı Kani Beko 1. Bölge'den listeye yazıldı. Öte yandan PM üyesi Sevda Erdan Kılıç'ın 2. Bölge'den aday olacağı öğrenildi.

CHP'DE LİSTE DIŞI KALAN MİLLETVEKİLLERİ

ÖNSEÇİMDEN GELENLER LİSTE DIŞI KALDI

Mevcut milletvekillerinden özellikle önseçimden gelenlerin önemli bir kısmı tekrar aday gösterilmedi. Barış Yarkadaş, Eren Erdem, İlhan Cihaner, Tur Yıldız Biçer, Ali Şeker, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan, Fikri Sağlar, Necati Yılmaz, Gülay Yedekci, Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel'in liste dışı kaldığı belirtildi. Mustafa Balbay, Musa Çam, Haluk Pekşen liste dışı kaldı.

 

MUSTAFA BALBAY LİSTE DIŞI KALDI

İzmir'in en çalışkan milletvekillerinden olan Mustafa Balbay liste dışı kaldı. İzmirlinin her sorunu meclise taşıyan tartışan ve çözüm arayan vekil olarak biliniyordu...

CHP'den Abdüllatif Şener'e milletvekili adaylığı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayları arasında ismi geçen eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in de aday gösterilmesi bekleniyor. Şener'in memleketi Sivas'tan aday olması öngörülüyor.

CHP milletvekili aday listesinde SP kontenjanı

Listeleri hazırlarken CHP TBMM Grubu'nun çalışmalarını da gözeten Kılıçdaroğlu'nun, mevcut milletvekillerinden 50'ye yakınını aday göstermeyeceği ifade edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun listeleri hazırlarken 4 partinin oluşturduğu "Millet İttifakı"nın oy oranlarını gözettiği belirtilirken, listenin Saadet Partisi'nin grup kurabilmesi üzerine hesaplandığı dile getiriliyor. Bu kapsamda 15 civarında milletvekili çıkaracağı tahmin edilen Saadet Partisi'nden 5-6 ismin CHP listelerinden aday gösterilmesi bekleniyor.

Milletvekilleri listesi önce onay alacak 

CHP Tüzüğü'ne göre milletvekili adaylarının PM'den onay alması gerekiyor. Bu nedenle CHP PM, 20 Mayıs Pazar günü toplantıya çağrıldı. Kılıçdaroğlu, ilk olarak partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle saat 13.00'te bir araya gelerek listelere son şeklini verecek. MYK'de netleşen listeler 19.00'da toplanacak PM'ye sunulacak. CHP PM, il il oylama yaparak partinin 600 kişilik milletvekili listesini belirleyecek.

Aday tanıtımı 24 Mayıs'ta : Seçim bildirgesiyle ilgili çalışmalarında son aşamaya gelen CHP, belirlediği milletvekili adaylarının tanıtımını gelecek hafta yapacak. Seçim bildirgesini 24 Mayıs Perşembe günü ATO Congresium'da yapacak ana muhalefet partisi, milletvekili adaylarını da kamuoyuna tanıtacak. Tanıtım sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun milletvekili adaylarıyla basına kapalı bir toplantı yapması bekleniyor. egehaber

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.