İşte Erdoğan'ın Trump'a izlettirdiği o video!

İşte Erdoğan'ın Trump'a izlettirdiği o video!

İşte Erdoğan'ın Trump'a izlettirdiği o video!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında, Trump'a izlettirdiği videoyu İletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaştı. Videoda Mazlum Kobani kod adlı YPG/PYD'li teröristin emriyle Türkiye'de gerkçekleştirilen saldırıların görüntüleri vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, videoyu izleyen ABD Başkanı Trump'ın görüntülerden etkilendiğini belirtti.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi esnasında bir video izlettirdi. Videoda Mazlum Kobani kod adlı PKK/YPG'li teröristin emriyle Türkiye'de gerçekleştirilen saldırıların görüntüleri vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan videoyu İzleyen ABD Başkanı Trump'ın etkilendiğini belirtti.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Biz bunları kendilerine verdik. Bir de FETÖ’nün burada yaptıklarıyla ilgili ayrıntılı bir kitabı bütün o senatörlere verdik. Döner dönmez senatörlerin tamamına bir set olarak bunların tamamını göndereceğiz ve büyükelçilik vasıtasıyla bunları kendilerine dağıtacağız. Bu videoyu izledikten sonraki tavırlarında, bana göre en önemli hava Sayın Başkan’da oldu. O bayağı etkilendi. Diğerleri de zaten Abdi Şahin olayına farklı baktıkları için onu hala sahiplenmeye çalışıyorlar ve en önemlisi de olaya hala “Türkiye Kürtlere karşıymış” gibi bakıyorlar. Benim parlamentomda 50 tane Kürt milletvekilim var. Olaya bir de buradan bakın.

Biz Güneydoğu başta olmak üzere bölgelerin şehircilik anlayışını değiştirdik. Alt yapısıyla, üst yapısıyla buraya bizim iktidar dönemimizde yapılan yatırımı, geçmişten bugüne hiçbir hükümet yapmamıştır. Örneğin Diyarbakır’ın hali bundan 15-20 sene önce neydi, bizim dönemizde ne oldu? Özellikle terör örgütünü def ettikten sonra yaptıklarımızla aynı şekilde Şırnak nereden nereye geldi. Van’a bizim iktidarımız döneminde yapılan yatırım bedeli 26 milyar liradır. TOKİ vasıtasıyla yaptığımız konutlarla bütün buraların havasını, çehresini değiştirdik. Kendilerine de söyledim; “Bir gezin oraları. Kürtlere yönelik olumsuz bir yaklaşım var mı yerinde görün. Görmeden kalkıp terör örgütü mensuplarına ‘bunlar Kürt’ diyorsunuz. Böylece Kürtlere de saygısızlık yapıyorsunuz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.