İşte maaşınıza göre alacağınız tazminat miktarı

İşte maaşınıza göre alacağınız tazminat miktarı

İşte maaşınıza göre alacağınız tazminat miktarı

Kıdem tazminatı milyonlarca işçinin adeta güvencesi niteliğinde. Bugün emekli olan veya işten ayrılan bir SSK'lının alabileceği tazminat hesaplandı. Kıdem Tazminatı binlerce çalışan ve işçi için bir nebzede olsa rahat bir hayat sürmek isteyenler için büyük önem taşıyor. İşte Kıdem Tazminatı hakkında merak edilenler haberimizde...

İşte detayları... 

Bugünkü tavan 4092 lira

Kıdem tazminatına hak kazanmak için bir işyerinde kesintisiz en az bir yıl çalışmak gerekiyor. Tazminat her bir yıl için 1 aylık brüt ücret kadar oluyor. 2016 yılı için tavan 4092 lira. 

Bir çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için kendi isteği dışmda işten ayrılması gerekiyor. Ancak bunun bazı istisnaları da var. Erkek işçi askerlik, kadm evliliği nedeniyle (evlilikten sonraki 1 yıl içinde) işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilir. 

Emekli olmak için işten çıkanlar da kıdem tazminatı alır. İşverenin iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırı davranışlarda bulunması nedenleriyle işçinin istifası durumunda işçiye tazminat ödenir. 8 Eylül 1999'dan önce işe girip en az 15 yıl sigortalı olanlar, 3600 gün prim şartını yerine getirir ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) 'Kıdem tazminatı alabilir' yazısmı onaylatırsa, kendi istekleriyle ayrılmaları halinde kıdeme hak kazanır. (Vatan)

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.