İşte yerli çamaşır detarjanınız alalım aldıralım

İşte yerli çamaşır detarjanınız alalım aldıralım

İşte yerli çamaşır detarjanınız

Yerli Çamaşır detarjanımız varken neden İsrail'e kazandırıyoruz ? 2016 yılında 2.3 bin ton eti matik Elde kaldı neden çünkü Markayı tanımıyoruz !

Elden ele paylaşıyoruz Yerli Markamızı Bütün sosyal medya'ya gösteriyoruz..

Eti Maden işletmeleri tarafından bordan üretilen temizlik ürünleri piyasaya çıktı. Yabancı temizlik deterjanlarından daha kaliteli ve daha ucuz olması nedeniyle kısa zamanda tercih edilmeye başlanılan Eti Matik temizlik ürünleri evlerde kullanılmaya başlandı.

Bor madeninden üretilen Eti Matik temizlik ürünleri parfümsüz ve kokusuz olması ve fosfat içermemesi nedeniyle, çamaşır yıkadıktan sonra deterjan kokusundan rahatsız olanların özellikle tercih ettiği deterjan olarak kimyasal deterjanları evine sokmak istemeyenlerin vaz geçemeyeceği ürün olmaya doğru hızla ilerliyor.

2.3 bin ton Eti Matik elde kaldı Eti Maden İşletmeleri’nin 2013 yılında üretmeye başladığı ve bor esaslı doğal temizlik ürünü olarak piyasaya sürdüğü Eti Matik deterjanlar elde kaldı. 2014- 2016 yılları arasında 10 bin 482 ton üretim yapan Eti Maden, bu ürünlerin 8 bin 100 tonunu satabildi. 2 bin 382 ton ürün ise elde kaldı.

PAKETİ 16 LİRA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Eti Matik deterjanıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Albayrak’ı yanıtında, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün yeni kullanım alanı oluşturmak ve kullanım alanını genişleterek bor tüketimini artıracak çalışmalar kapsamında, bor esaslı doğal bir temizlik ürünü olan Eti Matik Borlu Temizlik Ürününün üretimini gerçekleştirerek piyasaya sunduklarını bildirdi. Albayrak, şu bilgileri verdi; “Eti Matik üretimi Kırka Bor İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve toplam kapasitesi yılda 15 bin ton olan pilot tesiste gerçekleştirilmektedir. 2016 yılı ortalama üretim maliyeti bin 800 TL/ton’dur. 2014 yılında 3 bin 258 ton üretim, 2 bin 128 ton satış; 2015 yılında 3 bin 646 ton üretim, 3 bin 152 ton satış; 2016 yılında 3 bin 578 üretim, 2 bin 720 ton satış yapılmıştır.”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum