İşte YSK verilerine göre İstanbul’da kazanan Ekrem İmamoğlu!

İşte YSK verilerine göre İstanbul’da kazanan Ekrem İmamoğlu!

İşte YSK verilerine göre İstanbul’da kazanan Ekrem İmamoğlu!

Anadolu Ajansı’nın verilerine göre İstanbul’da Binali Yıldırım önde görünürken, YSK verilerinde tablo farklı.

İstanbul’da son gelen YSK bilgilerine göre; CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun 10 binden fazla oy farkıyla İstanbul’u kazandığı belirtiliyor.

Gelişmeleri en hızlı bir şekilde vereceğiz.

Ekrem İmamoğlu kimdir?
1970`te Trabzon’da doğan Ekrem İmamoğlu, Trabzon Lisesinde okudu. Ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünü kazanan İmamoğlu sudaradan mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başlayan Ekrem İmamoğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı yaparak şirketini büyüttü. Okul yıllarında amatör olarak futbolda oynayan İmamoğlu, Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 

Siyasi hayatına 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olarak başlayan İmamoğlu, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında önemli derecede etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. 

Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşamaktadır. 

31 Mart 2019'da yerel seçimler için CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ekrem İmamoğlu, 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü'nde  % 50.8 oy almıştı.    

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum