İşten çıkarılan taşeron işçiler fabrika önünde direnişe başladı

İşten çıkarılan taşeron işçiler fabrika önünde direnişe başladı

İşten çıkarılan taşeron işçiler fabrika önünde direnişe başladı

Gebze'de bulunan BBS Metal fabrikasında Birleşik Metal-İş üyesi olan taşeron işçilerden 11’i işten atıldı. Yaşananlara tepki gösteren taşeron işçiler bir gün önce fabrika önünde direnişe başladı.
Sendikanın çoğunluk tespitinin ardından BBS patronunun itiraz ettiğini belirten Birleşik Metal-İş Gebze Örgütlenme Sorumlusu Nihat Akyol şunları söyledi: Ayın 11’inde 2 tane öncü işçi arkadaşımızı işten attılar. Şube başkanımız ve işçi arkadaşlarımız işten atma sürecini öğrenmek işçin işverenle görüşmek istedi. İşveren de herhangi bir görüşmeye yanaşmadı. İşverenle görüşmek için mesai saati dışında işyerinde bekledikleri için 9 arkadaşımız daha işten atıldı.

‘BU ÜLKEDE İŞVERENLERE HİÇBİR YAPTIRIM YOK’

11 işçinin işveren tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden, tamamen keyfi tutum sergilenerek işten atıldığını belirten Akyol, “İşçiler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalara güvenerek sendikaya üye oldular. Maalesef Türkiye’de artık Anayasal hakkı kullanmak suç teşkil eder hale geldi. İşveren aslında suç işliyor ancak Türkiye’de maalesef işverenlere yönelik hiçbir yaptırım yok” dedi.
Evrensel

Taşeron gelişmelerini Türkiyede Tek olan Sadece Taşeron haberleri paylaştığımız Facebook sayfamızı hemen beğenin bunun gibi hiçbir taşeron gelişmesini kaçırmayın tıklayın

TÜRKİYENİN EN İYİ FACEBOOK TAŞERON GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

TÜRKİYENİN EN İYİ FACEBOOK TAŞERON SAYFASI TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.