İstisna Sözleşmeli Personelin İşe Girmesi ve Alacağı Ücret

İstisna Sözleşmeli Personelin İşe Girmesi ve Alacağı Ücret

İstisna Sözleşmeli Personelin İşe Girmesi ve Alacağı Ücret

İstisna sözleşmeli personele ödenecek ücret miktarı ile haklarında uygulanacak hükümler 4/B sözleşmeli personel ile aynı olmayacak. Bu personele aylık brüt “17.265 TL” ücret ödenebilecek.
 

İstisna sözleşmeli personel
 
9 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 703 sayılı KHK, kamu kurum ve kuruluşlarının istisna sözleşmeli personel çalıştırabilmesine de imkan tanıdı.
 
Teşkilatlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde istisna sözleşmeli personel çalıştırılmasına imkan tanınan kamu kurum ve kuruluşları, bu statüde personel istihdam edebilecek.
 
Kamu kurum ve kuruluşları, özel bilgi ve uzmanlık gerektiren geçici mahiyetteki işler için istisna sözleşmeli personel çalıştırabilecek.
 
İstisna sözleşmeli personelin işe alınması, unvanı, ücret ve diğer hakları
 
**Kurumlar, istisna sözleşmesi ile yerli danışman ve uzman çalıştırılabilecek.
 
**İstisna sözleşmeli personele verilecek toplam ücret (her türlü ödemeler dahil), 4/B sözleşmeli personel için geçerli olan sözleşme ücret tavanının üç katını aşamayacak. 2018 yılının ikinci yarısına ilişkin belirlemelere göre, istisna sözleşmeli personele aylık brüt “17.265 TL” ücret ödenebilecek
 
**İstisna sözleşmeli personel olarak çalışmak, sözleşme bitiminde kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir pozisyon, kadro veya statüde çalışma açısından kazanılmış hak teşkil etmeyecek.
 
**İstisna sözleşmeli personel istihdamına ilişkin ihtilaflar iş mahkemelerinde görülecek.
 

**İstisna sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilecek olanların; nitelikleri, işe alınmaları ve çalışma usul ve esasları ile istihdamlarına dair diğer hususlar yönetmelikle belirlenecek. 
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.