İYİ Parti'den EYT açıklaması

İYİ Parti'den EYT açıklaması

İYİ Parti'den EYT açıklaması

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, "Asgari ücrete en az yüzde 22 zam yapılmalı" derken, EYT'lilerin sorunlarının hem devleti hem de vatandaşı mağdur etmeyecek bir formülle çözülmesi gerektiğini vurguladı.

 

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, ekonomin doğru yönetilemediğini söyledi.

Yeniçağ gazetesine açıklama yapan Dikbayır, "Son bir yılda her şeye yüzde 50 ve üzerinde zam geldi. Telaffuz edilen rakamlar kesinlikle yeterli değil. Devlet her aldığı vergiye yüzde 19 ile yüzde 22 zam yapıyor ama verirken yüzde 7 veriyor. Asgari ücret en basit hesapla en az yüzde 22 zam yapılmalı. Çünkü devlet, alacaklarında ona göre güncelleme yaptı" dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili olarak bir formül bulunarak sorunun hem devleti hem de vatandaşı mağdur etmeden çözülmesi gerektiğini belirten Dikbayır, şöyle devam etti:

"EYT'liler ile ilgili sürekli söylediğimiz gibi bir formülasyonla onların sorunları çözülmeli. Devlete zarar vermeden ama onları da mağdur etmeden bir çözüm üretilmeli. Konuyla ilgili bir araştırma önergemiz ve çalışmamız var. Ama ne yazık ki dikkate alınmadı. Bu sorunu çözmemiz lazım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.