İYİ Parti'den EYT Yeni Son Dakika Önerisi

İYİ Parti'den EYT Yeni Son Dakika Önerisi

İYİ Parti'den EYT Yeni Son Dakika Önerisi

Akşener, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında, “Milyonlarca Suriyeli göçmenin 33 milyar dolar diye bilinen yükü milletimize yüklemeye hakkınız var mıydı? Millete harcamaya gelince ‘Sırtımıza yük’ öyle mi? Emeklilikte yaşa takılanlar 38 yaşında emekli olma peşinde değil. Kazanılmış haklarının gasp edilmesinden rahatsız. 25 yıl prim ödemiş bir çalışan, maaş alabilmesi için 15 yıl beklemesi gerekiyor. İlk 5 yılında maaşının yarısı ödenebilir. Yaşı dolunca da maaşının tamamı ödenebilir” ifadelerini kullandı.

Akşener’in konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde;

FINDIK ÜRETİCİLERİ MERAK ETMESİN: Türkiye tefeci piyasasına döndü. Faizle savaştığını iddia eden bu hükümetin yönettiği bu ülkede faiz gelirleri ortada… Faize yatan paranın emekten çok kazandığı bir ekonomi iflah olabilir mi?.. Bu kafayla Türkiye’yi hem de güçsüz bir şekilde IMF masasına oturtacaksınız. Fındıkla ilgili verdiğimiz teklif reddedildi, AK Parti oylarıyla. Düşmana karşı zafer kazanmış gibi alkışladılar. Fındık üreticileri hiç merak etmesin bu işin peşine bırakmayacağız…

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR: Emeklilikte yaşa takılanlar için verdiğimiz teklif yine reddedildi. Erdoğan da ‘bu yükü milletin sırtına bindirmeye hakkımız yok’ dedi. İktidara soruyorum; milyonlarca Suriyeli göçmenin 200 milyar TL’lik yükünü milletin sırtına yüklemeye hakkınız var mıydı? Kendisi 46 yaşında emekli olmuş vatandaşa gelince yük öyle mi? Yaşa takılanlar 38 yaşında emekli olma peşinde değil, kazanılmış hakların gasp edilmesinden rahatsız. Madem reddettiniz, bir teklifimiz var. Primini ödemiş emeklilik hakkı var ama 15 yıl beklemesi gerekiyor. Bu 15 yılın ilk dilimide yarısı, ikinci dilimde yüzde 65’i son dilimde de yüzde 80’i ödensin. Yaşı dolunca da hepsini alsın. Yaşa takılanların kaç kişi olduğunu bile açıklamıyorlar. SGK’nın çalışma yaptığını biliyoruz ama kamuyouna açıklamıyorlar. Açıklayın kardeşim rakamı, bilelim ve ona göre tutum alalım.”

PARTİNİN ADINI ADALET KOYMAKLA ADİL OLUNMUYOR: Akiller, sakiller, ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenler hep birlikte saldırıya geçtiler. Türk’üm, doğruyum diye başlayan Andımız’dan fena halde rahatsız olan o eski bakan Meclis kürsüsüsünden FETÖ’ye övgüler düzmekten rahatsız olmadı, PKK ile pazarlıktan rahatsız olmamıştı. Türk’üm demekle Türk olunmuyor doğru. Bunu sizden biliyoruz. Doğruyum demekle doğru olunmuyor. Bunu da sizden biliyoruz. Partinin ismine adalet koymakla adil olunmuyor.

RESEPSİYON İSTANBUL’A TAŞINMAZ! Ezanımızla Andımız’ı yan yana tartıştırmak istiyorlar. Bütün bunların farkındayız. Birbirinizi besleyen bu sistematiği kesinlikle bozacağız. Cumhuriyet Resepsiyonu İstanbul’a taşınamaz. Devlet korsan kutlama yapmaz. Siz kutlamak için değil, unutturmak için yapıyoruz. Cumhuriyetin kutlaması şahsi planlamanıza göre yapılamaz. O resepsiyonun adresi bellidir. Başkent, Ankara.


Kaynak:Gazeteduvar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.