İzmit Belediyesinde Taşeronlara Kadro Müjdesi

İzmit Belediyesinde Taşeronlara Kadro Müjdesi

İzmit Belediyesinde Taşeronlara Kadro Müjdesi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında gerçekleştirilen İzmit Belediyesi meclis toplantısında 22 madde görüşülerek karara bağlanırken belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilere kadro müjdesi verildi.
İzmit Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündemdeki 22 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında taşeron işçilerini sevindirecek kadro müjdesi verildi. Toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “İzmit Belediyesi kuruşunu boşa harcamaz. Taşeronların yaptıkları işi yüzde 100 belediyemizin yapabilmesi için çalışıyoruz. Bu yılın sonunda yüzde 100’ü belediye şirketlerine geçmiş olacak. Çünkü işlem hacmi ona göre büyümüş oluyor. Buna çalışıyoruz. Hükümetimizin yaptığı çalışma var. Ocak ayından itibaren taşeronlarımızı şirketlerimize aldıktan sonra sendikalaştıracağız” şeklinde konuştu.
İzmit Belediyesi’nin 2018 mali bütçesi 255 milyon TL
Öte yandan 2018 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu da mecliste görüşüldü. Görüşmeler sonucunda İzmit Belediyesi’nin mali bütçesi 255 milyom TL olarak belirlendi.
Bütçe ile ilgili eleştirileri cevaplandıran Başkan Doğan, “Parayla uğraşanlar, bütçe yapmanın kolay olmadığını bilirler. Kendi evimiz için yaptığımız bütçede bile bazen şaşmalar oluyor. 9 yıldır İzmit Belediyesi olarak yüzde 85’lerin üzerinde gelir ve gider bütçeleri gerçekleştirdik. Parayı iyi yöneten bir belediyeyiz. 60 milyonluk bütçeyi bugün 260 milyonluk noktaya taşımış bir belediyeyiz. İzmit Belediyesi, belediyeler içerisinde bütçesini iyi yapan attığı adımı doğru atan bir belediyedir. Bununla da gurur duyalım. İzmit Belediyesi hiç borcu olmayan iki şirketi olan bir belediyedir. Üç yılda bir kiralama kuralını başlatan belediye biziz. Vergi gelirlerinde yüzde 90’lar civarındayız. Biz niye yüzde 100 olamıyoruz. Bütün çabalarımıza rağmen bu konuda vatandaş biraz daha motive edilmeli. Bazı yerler var, vergisini bilerek ödemeye yanaşmıyor. Vergi gelirlerinde de belediyemiz iyi bir noktada. Her yıl büyüyen bir belediye var. Büyüme hızımız Türkiye ortalamasının üzerinde” dedi.
Mehmet Ali Paşa Camii’nin yenilenmesi konusu hakkında açıklamalarda bulunan Doğan, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma çalışmaları devam derken, inşaat ruhsatını artık almış bulunuyorlar. Yeni Mehmet Ali Paşa Camii’nin yapılması açısından bölge için, önemli bir gelişme olduğunu ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreç artık derneğin etkinliklerine bağlıdır” değerlendirmesinde bulundu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.