Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı sivil memur alımı

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı sivil memur alımı

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı sivil memur alımı

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı sona ermeden memur alımı yapılacağı açıklanması memur olmak isteyen adayları heyecanlandırdı.

Memur olmak isteyenlerin merakla beklediği sivil memur alımı için  en az lise mezunu adaylar arasından yapılacak sivil memur alımının ne zaman yapılacağı merak edilirken en fazla araştırılan konular arasında da Jandarma personel alımı başvuru şartları oldu.

JANDARMA PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

  1.  Herkesin merak ederek araştırdığı Jandarma personel alımı başvuru şartları şöyle:- Türk Vatandaşı olmak.
  2. - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.
  3. - Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak ,
  4.  
  5.  
  6. - Müracaat tarihi (internetten yapılan ön başvurunun son günü) itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12'nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.
  7.  
  8. -Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.
  9. - 657 Devlet Memurları Kanunu 53'üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
  10. - Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde çalışıyor olmamak.
  11. - Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.
  12. - Hakkında yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak.
  13. - En az lise mezunu olmak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum