Jülide Sarıeroğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı oldu

Jülide Sarıeroğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı oldu

Jülide Sarıeroğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı oldu

Başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine Ak Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu geldi. Sarıoğlu kabinenin en genç ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan sonra kabinenin ikinci kadın bakanı oldu. Sarıeroğlu, 26 yıl sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan ilk kadın oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, geçmişte Öz  Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı ve Hak-İş Kadın Komitesi Başkanlığı  görevinde bulunan Jülide Sarıeroğlu atandı. Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ardından, kabinedeki ikinci kadın  bakan olarak yerini aldı.

20245584_1263625470413474_6675738987052275049_n.jpg

26 YIL SONRA BİR İLK 

Sarıeroğlu, İmren Aykut'tan 26 yıl sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan ilk kadın oldu. 

 

Adana'da 7 Haziran 1979'da doğan Sarıeroğlu, Gazi Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri  Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı.

Sarıeroğlu, Hak-İş Konfederasyonu çatısı altında bulunan Öz Sağlık-İş  Sendikası Genel Başkanlığı, Hak-İş Kadın Komitesi Başkanlığı, Sosyal  Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini üstlendi.

"Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal  Düzenlemeler" adlı kitabı bulunan Sarıeroğlu, "Kayıtlı Çalışmanın Avantajları",  "İş Arama Teknikleri", "Çocuk Hakları", "AB Ülkelerinde En İyi İkili Sosyal  Diyalog Örnekleri" isimli ortak kitaplara da imza attı.

ÇANKAYA BELEDİYESİNDE MECLİS ÜYELİĞİ YAPTI

Sarıeroğlu, 2008-2015 yılları arasında Ak Parti Genel Merkez Kadın  Kollarında MKYK üyesi olarak görev yaptı. Genel Merkez Kadın Kollarında, İstihdam  Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan  Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerini Kapsayan 6. Bölge  Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2009-2014 yıllarında Çankaya Belediyesinde AK Parti Belediye Meclis  üyeliği görevinde bulunan Sarıeroğlu, 25. ve 26. dönemde AK Parti'den Ankara  Milletvekili seçildi.

KONGREDE YENİDEN MKYK ÜYESİ OLARAK SEÇİLMİŞTİ

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olan Sarıeroğlu, TBMM  İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 12 Eylül Askeri Darbesinden  Sonra Oluşturulan Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu üyeliği ile  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğini İnceleme Alt Komisyonu Başkanlığı görevlerini  sürdürüyordu.

21 Nisan-3 Kasım 2016'da başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara  yönelik her türlü istismar olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin  belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda Katip Üye olarak  görev yapan Sarıeroğlu, 22 Mayıs 2016'daki AK Parti 2. Olağanüstü Büyük  Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçildi.

17 Haziran 2016'dan itibaren AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya  Birim Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Sarıeroğlu, 21 Mayıs'ta  gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yeniden seçilerek MKYK  üyeliğine getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.