Kadınlara ve Annelere İşkur Mesleki Eğitim Kursları 600 TL destek Müjdesi

Kadınlara ve Annelere İşkur Mesleki Eğitim Kursları 600 TL destek Müjdesi

Kadınlara ve Annelere 600 TL destek Müjdesi

Kadın olarak bir işi olmayan bir bayan günlük İşkur mesleki eğitim kurslarına 2 saat mesleki eğitim kurslarına katılarak el işi, resim, sanatsal anlamda geliştirilebilecek diğer şeyler hakkında bilgi ve belge sahibi oluyorlar. Bu 2 saatin karşılığında hem meslek öğrenmiş hem de 600 TL destek almış oluyorlar.

Ayrıca Halk Eğitim Müdürlükleri ve iş sektörlerinin anlaşması gereği iş garantili kurs anlamına geliyor. Bu kursu bitiren bir bayan sertifika aldığı üzere sektörde iş bulması için ön koordinasyon sağlanarak iş sahibi olması sağlanıyor.


Annelere ise aynı şartlarda destek aldığı gibi birde çocuk olduğu için çocuk parası almaktadır. Annelere iş sağlanması durumunda asgari geçim indirimi de ilave edileceği üzere sadece bayan çalışana göre çocuk parası ve AGİ ücreti ekstra almış olacaktır.İşe yerleştirilen bayan ve annelere en az asgari ücret veriliyor.

Aldıkları eğitim durumuna göre maaş durumlarında yükselme olmaktadır.Anneler ve kadınlar bu durumlara nasıl başvuru yapacak. Bağlı bulundukları il ve ilçe Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünden şahsen bilgi alabileceklerdir. Ayrıca iş kurumu üzerinden mesleki eğitim kursları üzerinden aşağıda verilen link adresi üzerinden İŞKUR kurslarına ulaşım sağlanabilir. Açılacak pencereden şehir veya meslek yazarak kurslara ulaşım sağlanır.

Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, toplum yararına programlar ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenlenmektedir.

Türkiye çapında 81 Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizleri sonucunda o ilde en çok ihtiyaç duyulan meslekler tespit edilmekte ve bu mesleklerde kurs/program düzenlemek amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri tarafından Yıllık İşgücü Eğitim Planları hazırlanmaktadır.

Kurum tarafından sunulan aktif işgücü hizmetlerinden yararlanmak isteyen kayıtlı işsizlere Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezlerinde görev yapan 4.000’e yakın iş ve meslek danışmanı tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir. İş ve meslek danışmanlarının bu hizmeti ile işsizler kendilerine en uygun kurs/programa katılma imkânına sahip olmaktadır.


İŞKUR’UN AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARI KAPSAMINDA TEMEL FAALİYETLERİ 


Mesleki Eğitim Kursları
Girişimcilik Eğitim Programları
İşbaşı Eğitim Programları
Toplum Yararına Programlar
 

Bunlara ek olarak İŞKUR;
Çalışanların Mesleki Eğitimi
Özel Politika ve Uygulamalar
Korumalı İşyerleri Projesi
Engelli ve Eski Hükümlüye Kendi İşini Kurma Desteği
Engellinin İş Bulmasını Sağlayacak Destek Teknolojilerine İlişkin Projeler
Engellinin İşe Yerleştirilmesi, İşe ve İşyerine Uyumunun Sağlanmasına Yönelik Projeler
Engellilerin İstihdam Edilebilirliklerini Artırmayı Amaçlayan Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri yürütmektedir.
 

KARŞILANAN GİDERLER

Düzenlenen faaliyetlere katılanlardan herhangi bir ad altında, herhangi bir ücret ya da katkı alınmamaktadır. Faaliyetlere ilişkin tüm giderler İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca faaliyetlerden yararlananlara eğitim ya da katılım süresince yol yemek gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla ödemeler (günlük 20-77,7 TL) yapılmaktadır. Toplum Yararına Programlarda ise bu ödemeler asgari ücret düzeyinde olmaktadır.

 

BELGELENDİRME

Kurslara katılanlara, öncelikle uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik belgesi verilmektedir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda ise Milli Eğitim Bakanlığı veya Üniversite onaylı kurs bitirme belgesi veya sertifikası verilmektedir.

Eğitim alan işsizler, eğitim aldıkları meslek ve açık iş durumuna göre özel sektör işyerlerinde istihdam edilmektedirler.

İşbaşı eğitim programlarına katılanlara İşbaşı Eğitim Programı Sertifikası; girişimcilik eğitim programlarına katılanlara ise KOSGEB tarafından girişimcilere yönelik olarak sağlanan desteklerden yararlanabilme olanağı veren Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilmektedir.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları ulaşmak için tıklayın. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.