Kadir için karar verildi

Kadir için karar verildi

Kadir için karar verildi

Yer: Konya! Kadir Şeker, henüz 20 yaşında... Teyzesinin evine gitmek için yürüdüğü parkta bir kadına şiddet uygulandığını gören Kadir kayıtsız kalamadı. Olaya hemen müdahale eden genç olası bir cinayeti önledi ama bir başka cinayetin de aktörü oldu. Özgür Duran ile boğuşarak ölümü göze alan Kadir, yanındaki meyve bıçağını can havli ile sallayarak saldıganı yaraladı. Yaralanan saldırgan olay yerinde hayatını kaybetti. Kadir ise teyzesinin evinde gözaltına alındı. Olayın medyada yer almasının ardından sosyal medyada Kadir'e destek mesajları yağdı. Bu cinayet ile beraat ve meşru müdafaa tartışmaları başladı. Bir kesim meşru müdafaa hakkını savunurken, diğer kesim ise bıçağı neden Kadir'in üstünde bulunduğunu tartıştı. Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu A Haber'de çok önemli açıklamalarda bulundu. Meşru müdafaa ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Emine Bulut örneği dikkat çekti...

MEŞRU MÜDAFAA NEDİR?

Meşru müdafaa hakkında değerlendirmelerde bulunan Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu, "Meşru müdafaa büyük bir tehdit ve saldırı anında kendini korumak için yapacağın karşı hamledir. Bir başka deyiş ile suçun yasal zemindeki halidir. Bu durumda beraat kararı veriliyor" dedi.

MEŞRU MÜDAFAA OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK Mİ?

Sözlerine cinayeti değerlendirerek devam eden Bektaşoğlu, "Kadir burada kendisine tehdit görmese de, TK'nın 25.maddesindeki başkasının tehdit altında olması hakkından yararlanacak. Müdahale etmese muhtemel bir cinayet olacaktı. Kadir'in müdahalesi bir kadını ölümden kurtardı. Üstelik saldırgan Kadir'e de müdahale ediyor. Kadir tamamen meşru müdafaada bulunuyor. Beraat edecektir." diye konuştu

DİKKAT ÇEKEN EMİNE BULUT DETAYI

Kadir'in serbest kalması gerektiğini ifade eden Avukat Bektaşoğlu, "Kadına şiddetin en büyük örneklerinden biri Emine Bulut olayıydı. Emine Bulut çocuklarının gözü önünde katledildi. Çocukları feryat etti. Biz orada neye kızdık? Neden bu kadar duyarsızız, müdahale etmedik? Neden kayıt yaptık ama olayı önlemedik? Kadir burada bir kadının hayatını kurtardı. Olası bir Emine Bulut vakasını önledi. İşte bu nedenle beraat edecektir." diye konuştu.

OLAY CANLANDIRILACAK

Kadir'in cinayeti nasıl işlediğini yerinde görmek isteyen savcı, olayın yaşandığı parkta incelemelerde bulunacak. Polis nezaretinde geç saatlerde olay Kadir Şeker'in katılımı ile canlandırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.