Kadro alan 4/D kamu işçi taşerona 2020 ikramiyeler belli oldu!

Kadro alan 4/D kamu işçi taşerona 2020 ikramiyeler belli oldu!

Kadro alan taşerona ikramiyeler belli oldu!

4/D'li işçiler ile kamu işçilerine ilave tediye ödemeleri altı gün sonra yani 13 Aralık'ta yapılacak. Maaşlarındaki zam oranı 4+4'te kalan işçiler kamuda enasyon farkı almayan tek çalışan grubu. Kadro geçişi sonrası sadece enasyon nedeniyle yaşadıkları maaş kaybı yaklaşık%22'yi buldu. İlave tediyeler ise vergi dilimi nedeniyle azalacak. Belediye şirketlerine geçen yaklaşık 450 bin şirket işçisi ise ilave tediye alamıyor.

Fakat KDK'ya başvuran bir işçinin talebi haklı bulundu ve şirket işçisi olarak çalışan işçilerede Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ilave tediye ödenmesi gerektiği yönünde karar verdi. Kararla ilgili detaylar aşağıda yer almaktadır.

Kadro alan taşerona Aralık'ta 745 TL ilave tediye ödemesi yapılacak. Kim ne kadar alacak? İşte maaşa göre ilave tediye tutarları... Taşeron şirketlerden genel idarelerde 4/D sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler 52 günlük ilave tediyelerinin 4. taksiti olan 13 günlük ödemelerini Aralık ayında alacaklar. Kamuda enasyon farkı almayan tek çalışan gurubu olan 4/D'li işçiler vergi dilimi nedeniylede ikramiyelerinde düşüş yaşayacaklar.

İşçilerin ve geliri düşük olan kamu çalışanlarının vergi dilimleri konusundaki taleplerinde herhangi bir değişiklik olmadı ve şu anda birçok çalışan%15'lik dilimi açtığı için yüzde 20'lik vergi dilimine girdi. Bu da kadroya geçen işçiler için geçmiş aylarda aldıkları ilave tediye ödemelerinde en düşük ücrette yaklaşık 53 TL kayıp olarak ortaya çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum