Kadrolara Ayrım Yapılmaksızın Herkes Girebilmeli

Kadrolara Ayrım Yapılmaksızın Herkes Girebilmeli

Kadrolara Ayrım Yapılmaksızın Herkes Girebilmeli

Numan Kurtulmuş ilk olarak Kanun Hükmünde Kararname’ler hakkında konuştu. Kurtulmuş’un açıklamalarına göre önümüzdeki dönemlerde de yeni KHK’ler gündeme gelecek ve bu KHK’ler ile istihbarat dahil birçok konu halledilecek.

İstihbarat eksiğinin olduğu, şu an için bilinen bir şey. Numan Kurtulmuş’a bu konu hakkında da soru yöneltildi. Numan Kurtulmuş’un cevabına göre, istihbarat köklü bir değişiklik isteyen olay. Adalet gibi önemli kavramların da düşünülerek istihbarat tarzı reform gerektiren konuların, hukuk üstünlüğü prensibini zedelemeden halledileceğini açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, devlet kadroları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş’un açıklamalarına göre alım yapılırken bu kadrolar ayrım gözetmeksizin herkese açık olabilecek. Bu da Numan Kurtulmuş’un şu sözlerinden çok iyi bir şekilde anlaşılıyor. “Belirli bir hayat tarzını benimseyen, belirli bir siyasal görüşe sahip olan kişileri ayırıp, insanlara devletin kadrolarını kapatmamak gerek. Böyle yaparak devletin kadrolarını kapatırsanız FETÖ gibi örgütler ortaya çıkar.”

Hanımları başörtülü mü, namaz kılıyorlar mı diye fişlemenin de Türkiye için önemli sorunlar doğuracağını açıklayan Numan Kurtulmuş, böyle yapılmış olursa Türkiye’nin büyük bir kısmına Türk Silahlı Kuvvetleri kapanmış olunur şeklinde açıklamalarda bulundu. “Böyle uygulamalar oldukça da oradan birisi çıkar ve gel bizim gruba katıl seni yükseltelim derler. Böyle böyle küçük bir örgüt giderek büyür sonunda da FETÖ çıkar.” Şeklinde devam etti.

“Devletin kadroları herkese açık olmalıdır. Alımlar yapılırken üç prensibe dikkat edilmelidir : ehliyet, liyakat ve vatana sadakat. Sadakat da öyle bir gruba değil, vatana  ve millete olmalıdır. Bu anlamda halka devletin bütün kadroları açılırsa bu tarz tartışmalar da sona erecektir.” Gibi açıklamalarda bulundu. Türkiye’de böyle bir uygulamaya başlandığı zaman, böylece bir daha hiçbir paralel yapıya yer verilmeyeceğini açıkladı.
97LDVU 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum