Kadrolu Taşeronlarda Hizmet Kolu Değişimi

Kadrolu Taşeronlarda Hizmet Kolu Değişimi

Kadrolu Taşeronlarda Hizmet Kolu Değişimi

Taşeron işçilerin mağduriyetleri her geçen gün artarak devam ediyor.

Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet veren taşeron işçiler ile ilgili olarak yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi ve taşeron işçilerin mağduriyetleri konusunda bir yeni gündem maddesi daha konuşulmaya başlandı.

Özellikle kadroya geçtikten sonra taşeron işçi statüsünde birim görevlerine devam eden işçilerin sürecin akışı içerisinde farklı pozisyon ve görevlerde hizmet vermesi konusunda müktesebata bağlı olarak çalıştırılmaları konuşunda anlaşmazlıklar yaşanıyor.


Kurumların bünyelerinde bir görev üzerinden toplu sözleşme öncesinde de unvan sahibi olan işçinin ilerleyen süreçte başka pozisyonlarda ihtiyaç duyması halinde fazla mesai veya joker personel olarak fazla çalıştırılması konusunda ilgili madde işçileri mağdur ediyor.

Taşeron statüsünde çalışan işçilerin kadro aldıktan sonra farklı unvan görevlendirmelerinde çalışmalarını yasaklayan veya men eden bir madde hükmü yer almıyor.

696 sayılı KHK maddeleri uyarınca 4/D statüsüne sürekli işçi olarak alınan işçiler için geçiş işlemsiz görevlendirmenin önü açılmış oluyor.İlgili madde de yer alan; sürekli işçilerin birimde geçişleri yapılmadan önceki ihale sözleşmesi maddeleri uyarınca hizmetlerde görevlendirilebilir maddesi yer aldığı için, konu hakkında her gün binlerce taşeron işçi mağduriyet yaşamış oluyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.