Kadroya Alınmayan Taşeronlar İçin Cumhurbaşkanı Açıklaması

Kadroya Alınmayan Taşeronlar İçin Cumhurbaşkanı Açıklaması

Kadroya Alınmayan Taşeronlar İçin Cumhurbaşkanı Açıklaması

 Türkiye Gazetesinin aktardıklarına göre gerçekleştirilen toplantıda taşerona kadro meselesi de gündeme geldi. Konu ile ilgili olarak Milletvekilleri söz aldı. Söz alan milletvekillerinin bir bölümü KİT'lerde çalışan personelin kapsam dışında tutulmasından dolayı seçmenlerden şikayet geldiğini belirtti.

KİT'LERE KADRO

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili açıklamalarında bu konuya çözüm olarak KİT'lerde çalışan taşeron işçilerinin her birinin kendi bulunduğu KİT'te kadroya alınabileceğini söylediği ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN UYARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamalarında Milletvekillerine bazı uyarılarda bulundu. İttifak konusu hakkında uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında "Bu konuda söylem birliği içinde olmalıyız, buna zarar verecek açıklamalardan kaçınmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin haberine göre: KİT Personellerine Kadro KHK ile getirilen düzenleme ile taşeron işçiler kadroya geçirilmeye başlanmıştı. 850 bin civarında taşeron işçi bu haberle sevinmiş ve heyecanla kadro beklemeye başlamış ve başvurularını yapmışlardı. Ancak bu süreçte sayıları toplam 50 bin kadar olan KİT personellerinin kadroya geçirilmesi ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmamış ve bu işçiler kapsam dışı bırakılmıştı.

Yoğun Şikayet Üzerine Harekete Geçiliyor

50 bin kişilik KİT personeli tarafından eşitsizlik olduğu şeklindeki sitemler üzerine milletvekilleri tarafından bu durum dile getirildi.

Son olarak çıkan haberlere göre ise Erdoğan’ın olaya el attığı iddia edildi. Seçmenin ciddi manada tepkili olduğu bu durum karşısında Erdoğan, milletvekilleri ile yaptığı görüşmede bu konuyu dile getirdi. Erdoğan’ın bu konuşmasında KİT personellerinin kadroya geçişi için yeşil ışık yaktığı dillendirildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığı iddia edilen açıklamalara göre KİT işçilerinin bulundukları kurum tarafından kadroya alınabilecek. Ancak bu konu henüz net bir şekilde düzenlemeye tabi tutulmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.