Kadroya Geçen Taşeron İşçiler Nasıl Terfi Edebilir? Nasıl Daha Yüksek Maaş Alabilir?

Kadroya Geçen Taşeron İşçiler Nasıl Terfi Edebilir? Nasıl Daha Yüksek Maaş Alabilir?

Kadroya Geçen Taşeron İşçiler Nasıl Terfi Edebilir? Nasıl Daha Yüksek Maaş Alabilir?

Kamuda kadrolu olarak çalışmaya başlayan taşeron işçiler çok istedikleri terfi hakkına kavuştular. Peki taşeron işçiler nasıl terfi edebilecek? Çalıştığı yerden başka bir pozisyona geçmek nasıl mümkün olabilir?

Sayıları 1 milyona yaklaşan kadro bulan taşeronlar, her ne kadar kadro sorunları çözülse bile özlük hakları ve bazı haklar konusunda 1 yılı aşkın süredir sıkıntı yaşıyorlardı. Bu sorunlar 31 Mart seçimleri öncesinde teker teker çözüme kavuşturuluyor.

Taşerona terfi fırsatı geldi.Toplu iş sözleşmesinin ardından mali ve sosyal haklar konusunda çeşitli sıkıntılar yaşayan taşeronların hakları yavaşça iyileştiriliyor. Sendikaların büyük çabası ile yapılan iyileştirmelerde öncelikle taşeronların iller arası tayin hakkı iyileştirilmişti. Bu gelişmenin ardından taşeronların terfi almasının da önü açıldı.

ÖĞRENİM DURUMUNA GÖRE MAAŞLAR ARTACAK

Memuriyette geçerli olan durumun bir benzeri taşeronlara da geldi. Örneğin kurumda temizlik işçisi olarak çalışan ve kadro almış bir taşeron 2 yıllık üniversite okuyup bitirirse, öğrenimine uygun olarak terfi alacak ve sürekli işçi pozisyonuna geçebilecek.ÜCRET DE ARTACAKÖğrenim durumuna göre terfi alan taşeronun pozisyonu da değişim gösterecek. Bu şekilde aldıkları maaş da artacak. Lise mezunu bir taşeron 2 yıllık okursa, bağlı bulunduğu kurumun ihtiyacına göre başka alanda istihdam edilebilecek. İşçiler bu durumda yeniden bir yazılı veya sözlü sınava girmeye de ihtiyaç duymayacağı gibi, bu durumdaki işçilerin sosyal ve mali haklarında genişleme olacak. Kaynak: 1 Milyon Taşerona Terfi Fırsatı Geldi. 

KHK ile kadroya geçen taşeron işçilerin haklarında 31 Mart 2019 öncesi iyileştirmeye gidiliyor. Yeni gelen haklardan biri de görevde yükselme ve terfi hakkı. Peki taşeronlar görevde nasıl yükselir? Taşeron nasıl terfi eder?

Kamu kurumlarımda taşeron olarak istihdam edilirken çıkan KHK ile kadroya geçtiler. Bu işçilerin son dönem maaşlarında ve tediyelerinde yapılan iyileştirmelerinin ardından son olarak bazı haklarında da iyileştirmeye gidildi. Bu iyileştirmelerden biri de terfi konusunda oldu. Pek çok taşeron da bu terfi gelişmesinden memnun kaldı.

KADROYA GEÇEN TAŞERON NASIL TERFİ EDECEK?

Taşeron işçinin terfi etmesi için öğrenim durumunu değiştirmesi gerekiyor. Örneğin temizlik işçisi olarak istihdam edilen taşeron yüksek öğretim kurumu bitirirse kurumunun ihtiyacına göre yeni öğrenim durumuna binaen terfi alabilir.

Halen lise mezunu olarak istihdam edilen bir işçi ön lisans bitirmesi durumunda başvuru yapıp terfi edebilir. Bu noktada kurumun ihtiyacı da önem arz ediyor. Yeni pozisyona terfi eden işçi, yeni pozisyonunun mali ve sosyal haklarını da kazanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum