Kadroya Geçen Taşeron İşçilere O Paralar Geri Ödenecek!

Kadroya Geçen Taşeron İşçilere O Paralar Geri Ödenecek!

Kadroya Geçen Taşeron İşçilere O Paralar Geri Ödenecek!

Kamuda çalışan taşeron işçilerini ilgilendiren yüzbinlerce kamu çalışanını ilgilendiren dava taşeronların lehine sonuçlandı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından açılan kamuda çalışan yaklaşık 500 bin kamu çalışanını ilgilendiren yüzdelik dilimlerin geriye ödenmesiyle ilgili dava sonuçlandı. Bu bağlamda taşeron işçilere yüzdelik dilimler geriye ödenecek.

Kamuda görev yapan 4/D’ li kamu çalışanlarının 2 Nisan 2018 den önce asgari ücretin üzerindeki aldıkları ücretlerin, kadroya geçtikten sonra ödenmemesi üzerine Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası bir üyesi adına dava açtı. Açılan dava taşeron işçilerin lehine sonuçlandı.
 
TAŞERON İŞÇİLERİN LEHİNE SONUÇLANDI
Verilen karar hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açılamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda Ambulans Sürücüsü olarak çalışan ve 02.04.2018 tarihide 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen üyemiz Hasan ÖZTÜRK adına sendikanın açmış olduğu (%30) yüzdelik dilim emsal davası, “yüzdeliklerin dilimlerin 01.01.2019 tarihi itibari ile ödenmesi gerektiği yönünde lehine sonuçlanarak kesinleşmiştir"

Taşeron Maaşları İçin Sevindiren Bir Haber Daha Geldi tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum