Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin 2019 Yılında Alacakları Son Tediye Ne Zaman?

Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin 2019 Yılında Alacakları Son Tediye Ne Zaman?

Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin 2019 Yılında Alacakları Son Tediye Ne Zaman?

Taşerondan kadroya geçen taşeron işçiler, yılın belli zamanlarında aldıkları ilave tediye ödemelerini dört gözle beklemekteler.

Taşeronda kadroya geçiş işlemleri tamamlanan işçilere idarelerce uygulanmak üzere, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve 31 Ekim 2020 tarihine kadar uygulanacak olan toplu iş sözleşmesinin ücret, mali ve sosyal haklara ilişkin hükümleri yayımlanmıştı.

Buna göre merakla beklenen 2 yıllık maaş zamları, izinler ve eğitim yakacak gibi ek ücretleri belli oldu. Yıllarıdır süren sancılı süreç sonunda kadro talepleri gerçekleşen taşeron işçiler sonunda kadroya alınarak 4/D statüsüne kavuştu.

Taşeron işçiler kamu işçisi statüsüne (4D) geçirilen kişiler başlangıçta mevcut şartlarla kadroya alındı. Ancak bu işçilerin ileride vakti saati geldiğinde toplu iş sözleşmesi yapılırken pazarlık hakkı olacak. Bu anlamda mevcut maaşların ve özlük haklarının iyileştirilmesi söz konusu.

Kamu işçilerinin 52 günlük ilave tediye ödemeleri 4 taksitte gerçekleştiriliyor. Kadroya geçen taşeron işçilere ilave tediyelerin birinci yarısı 31/1/2019'da ödendi.

Kamu işçilerinin 52 günlük ilave tediye ödemeleri 4 taksitte yapılıyor. İkramiyenin iki taksidi ödendi, diğerleri Ağustos ve 13 Aralıkta hesaplara yatırılacak. Üçüncü taksidin Kurban Bayramı öncesi ödendi.

6772 sayılı kanun kapsamında kamu işçilerine yılda 52 günlük ilave tediye ödeneceği hüküm altına alındı. Taşerondan kadroya geçenler de dahil olmak üzere bütün kamu işçilerine ilave tediye ödenir. Yıl içinde 52 günlük ilave tediye ödemeleri dört taksitte yapılıyor. Ocak, haziran, ağustos ve aralık aylarında kamu işçilerine 13’er günlük tediye ödemesi yapılıyor

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.