Kadroya geçen taşeron işçilerine ilave tediye ikramiye müjdesi

Kadroya geçen taşeron işçilerine ilave tediye ikramiye müjdesi

Kadroya geçen taşeron işçilerine ilave tediye ikramiye müjdesi

TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY TAŞERON VE GEÇİCİ İŞÇİ KONUSUNDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Taşeron konusundaki gelişmeleri değerlendirmek üzere 5 Aralık 2017 tarihinde toplandı. Toplantıya Genel Başkanımız Veli Solak da katıldı.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay Taşeron ve Geçici İşçiler konusunda şunları söyledi;
“Bugün taşeron meselesini neticelendirdik. Taşeron meselesi 15 sene evvel ülkede nerdeyse yirmi bin gibi bir sayıydı. Şimdi ise 850 bin gibi bir sayıya çıktı.
TÜRK-İŞ’e bağlı genel başkanlar, yönetim kurulumuz, 450 şube başkanımız ile bizim 10 senedir her gün her ortamda kurduğumuz her iki kelimeden biri taşeron, kıdem tazminatı ve geçici işçi konusuydu.
Kıdemle ilgili bir konu yok. Taşeron konusu ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız kısa zaman evvel arkadaşlarımızın tamamı işçi kadrosuna geçecek diye ifade etti. Bu bizim için mutluluk verici bir haber oldu.
850 bin taşeron işçisi var aileleriyle Türkiye’de aileleriyle beraber 4,5 milyonu ilgilendiren bir mesele. Bu sorun iki saat evvel bitti. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Başbakana, Sayın Çalışma Bakanına, meclisteki muhalefet partilerinin Genel Başkanlarına, katkı sağlayan kitle örgütlerine, bu meseleyi gündemde tutan köşe yazarlarına, gazetecilere, televizyonlara teşekkür ediyorum. Bu önemli bir meseleydi. Bundan 4 sene evvel Yol-İş sendikamızla 10 bine yakın işçi arkadaşımızı kadroya geçirdik. Kadroya geçtikten sonra bu mesele daha çok hızlandı. 2 sene evvel 30 Nisan 2015’de Sayın Ahmet Davutoğlu herkesi kadroya geçireceğim diye bir müjde verdi. Bugün bu mesele sonlandı. Tabi bununla ilgili ayrıntıları bilmiyoruz ve tereddütlerimiz var. Sayın Çalışma Bakanıyla TÜRK-İŞ yönetimi olarak görüşlerimizi paylaşacağız.
Geçici işçilerle ilgili talebimiz vardı 5 ay 29 gün çalışıyorlar daha sonra işten çıkartılıyorlar yerlerine taşeron işçiler alınıyor. Yerlerine giren taşeronların tamamı kadroya geçti. Cumhurbaşkanımızın söylemiyle 4 ay uzatılarak 9 ay 29 gün oldu. Ülkeyi yönetenlerle bu süreyi tekrar konuşacağız. Talebimiz geçici işçilerin çalıştıkları her kurumdaki 12 ay üzerinden çalışmaları. Kadro olmuyorsa bu ikinci talebimizin hayata geçmesi gerekiyor.
TÜRK-İŞ olarak emeklinin de, engellinin de, kadınında, geçici işçinin de sözcüsü olduk. Ülke gündemine 10 senedir bunu taşıdık bugün neticelendi. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bununla ilgili 4 c’lilerin 4 b olması da olumlu bir çalışmadır.
Özellikle talebim şu bir daha bu güzelim ülkede taşeron çalışması ve benzeri uygulamaların olmaması. C’lerden, b’lerden, d’lerden yorulduk. Bunların bedelini ülke maddi manevi ödüyor. Kamuda çalışan aracı firmaların aradan çıkması çok mükemmel oldu. Fakat örgütlenmede yaşadığımız bir sıkıntının altını çizmek istiyorum. Bazı sendika yetkilileri illerde, belediyelerde, kamu kuruluşlarında biz hükümetin sendikasıyız, bizim sendikamıza üye olmanız gerekiyor, üye olmazsanız kadroya geçemezsiniz gibi kelimeler sarf ediyorlar. Bu tür söylemlerde bulunanların bu konuşmalardan vazgeçmeleri gerekmektedir. Bu söylem akıl tutulmasıdır ve akıllı bir söylem değildir. Bu tür söylemlerde bulunanların da söylemlerinin yalan olduğu açık ve net bir şekilde ortadadır. İşçinin sendikası olur, ülkenin sendikası olur. Hiçbir belediyenin, siyasi partilerin, patronların sendikası olmaz. Zaten onun adı sendika olamaz.
Herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
6772 sayılı yasa kapsamında 52 gün ilave tediye yapılacak.
Atalay ayrıca kadroya geçen taşeron işçilerine 52 gün üzerinden gerçekleşen ilave tediye (ikramiye) müjdesini verdi.

Bir diğer muallak soru işaret ise maaşların ne olacağı. İŞTE SORUNUNCEVABI TAŞERON MAAŞLARI DÜŞECEK Mİ? TIKLAYINIZ

TAŞERON GELİŞMELERİ MAAŞ DURUMLARI İÇİN BİZİ FACEBOOKTAN TAKİP EDİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.