Kadroya Geçen Taşerona Yüzde 20 Zam İçin Düğmeye Basıldı

Kadroya Geçen Taşerona Yüzde 20 Zam İçin Düğmeye Basıldı

Kadroya Geçen Taşerona Yüzde 20 Zam İçin Düğmeye Basıldı

Türk-İş ve HAK-İŞ 'in kadro alan taşeron işçilerin tepkileri üzerine bu konuda yaptıkları girişimler sonucunda bakanlık tarafından bir komite kurulması kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz yıl kadro alan taşeron işçiler 2019 yılına zam sıkıntısı ile girdi. Toplu sözleşme hükümlerinden yararlanacak olan kadrolu taşeron işçiler, bu yıl yüzde 4 artı 4 zam alacaklar. Asgari ücrete yüzde 26 zam yapılması ile birlikte yüzde 4'lük zam sıkıntı oldu. Bir çok taşeron işçinin ücreti asgari ücretin altında kaldı. Bu durum taşeron işçilerin mağdur olmasına yol açtı.

Belediye Taşeron İşçi Maaşları En Düşük 4 Bin 100 TL Oldu Tıklayınız

Kadro alan taşeron işçilerden gelen tepkiler üzerine Türk-İş ve Hak-İş hükümet nezdinde bir takım girişimlerde bulundu. Hafta başınnda Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüşerek, taşeron işçilerin sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi.

Bu görüşme üzerine bakanlık bünyesinde bir komite oluşturulması ve taşerona ek zam ve kadro alamayan taşeron işçilerin sorunları ile ilgili bir düzenleme hazırlanmasını kararlaştırıldı.

Komite jet hızıyla oluşturuldu. Ve komite dün itibariyle çalışmalarına başladı.

KOMİTE NE TÜR ÇALIŞMA YAPACAK?

Komitenin çalışması bir kaç ayrı konudan oluşuyor. Bu konuların başında ise kadro alan taşeron işçelere ek zam yapılması yer alıyor. Mevcut durumda kadro alan taşeron işçilere yılın ilk yarısı için yüzde 4 zam verilecek. Bu artış yeterli düşük kaldı. Özellikle ücreti düşük olan işçiler için sıkıntı oluşturdu. Bu konuda ek zam yapılması düşünülüyor. Söz konusu ek zam oranı henüz net değil. Ancak Hak-İş bu konuda daha önce işçilere yüzde 20.30 oranında zam yapılması gerektiğini dile getirmişti. Şimdi bu oran üzerinde çalışma yapılması bekleniyor.

İkinci olarak başta KİT'ler olmak üzere kadro alamayan işçilerin durumu bulunuyor. Söz konusu işçilere kadro verilmesine yönelik de çalışma yapılacak.

TAŞERON İŞÇİLER FACEBOOK GRUBUMUZA KATILARAK BİZLERİ TAKİP EDİN 

HABER TAŞERON FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDEREK İŞÇİ HABERLERİNİ İLK SİZ ÖĞRENİN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum