Kadroya geçen taşeronların maaş çilesi TBMM'de

Kadroya geçen taşeronların maaş çilesi TBMM'de

Kadroya geçen taşeronların maaş çilesi TBMM'de

4/D statüsü alarak 696 sayılı KHK ile kadroya geçen taşeronların sorunları bitmedi. Kadroya geçen taşeronlar ilk etapta taşeron şirketlerden kadroya geçmenin sevincini yaşarken, maaş, özlük hakları, sendikal haklar gibi pek çok alanda yaşadıkları problem nedeniyle kızgın.

Taşeronların bu sıkıntıları dün mecliste de konuşuldu. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, TBMM‘ye konuyu taşıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a bir soru önergesi veren Örs, taşeronların maaş, özlük hakları, sendikal haklar gibi durumlarını cevaplandırmasını istedi.

Soru önergesini Twitter’dan duyuran Örs; “Kadroyu verdik, daha ne istiyorsunuz? yaklaşımı yanlıştır” dedi.

TAŞERONLAR İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, taşeronlar ile ilgili verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

Kadroya alınan çalışanların maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır? Varsa uygulama takvimi ne olacaktır? Çalışmanız yoksa yapılması için bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?
Kadroya alınan çalışanların aile birliğinin korunması adına naklen tayin ve görevlendirme işlemlerinin objektif kriterlere dayalı bir düzenleme çalışmanız var mıdır? Varsa bu düzenleme ne zaman hayata geçirilecektir? Düzenleme çalışmanız yoksa yapmayı düşünüyor musunuz?
Kadroya alınan çalışanların sendika ve toplu sözleşme haklarını düzenleyen bir çalışmanız var mıdır? Varsa ne zaman uygulanacaktır? Yoksa ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?
Kadroya alınan çalışanların istifa, ölüm, emeklilik ve başka nedenlerle kadrolarının boşalması halinde kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için eksilen personelin yerine hangi usul ve esaslara göre atama veya görevlendirme yapılacaktır? Bu konuda bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?
Sadece taşeron firmada çalışmakta iken kadroya alınan personeli kapsayan ve konuyla ilgili bütün sorunlara köklü bir çözüm getirecek kapsamlı bir kanun çıkarmayı düşünüyor musunuz?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum